Če odpišem terjatev do kupca in poknjižim 7210/1200, in ker je ta odpis DAVČNO NEPRIZNANI ODPIS, to pomeni, da mi ne zmanjšuje davčne osnove, to upoštevam pri končnem obračunu ..Upoštevam pri davčnem obračunu, tako da tisto odpisano vrednost vpišem kot nepriznani odhodek pod 6.7. Zmede pa me pri vpisu le tega zneska v IZKAZ POSLOVNEGA IZIDA. Ali ga vpišem pod (del 72 ) Prevrednotovalni poslovni odhodki pri neopredmetenih sredstvih in opredmetenih osnovnih sredstvih AOP 146
ali (del 72) Prevrednotovalni poslovni odhodki pri obratnih sredstvih AOP 147 ?
Jaz mislim da pod Prevrednotovalni poslovni odhodki pri obratnih sredstvih AOP 147 !!!! Povejte mi prosim kaj je prav!!!
VPIS V IZKAZ POSLOVNEGA IZIDA
Moderator: Mirko Zbačnik
VPIS V IZKAZ POSLOVNEGA IZIDA
Zadnjič spremenil tatasa, dne 04 Mar 2011, 11:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: VPIS V IZKAZ POSLOVNEGA IZIDA
Tudi jaz mislim, da so to prevrednotovalni poslovni odhodki pri obratnih sredstvih.
LP!
LP!
ELA
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Mislim, da bo to evidentirano na kontu 721.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Terjatve do kupcev so obratna sredstva, priporočena skupina kontov za prevrednotenje je 721, v IPI se poroča v AOP147.
AOP146 je namenjen prevrednostenju dolgoročnih neopredmetenih in opredmetenih sredstev.
AOP146 je namenjen prevrednostenju dolgoročnih neopredmetenih in opredmetenih sredstev.