Približuje se rok za oddajo IPIZ-a in BS pa bi imela nekaj vprašanj. Nisem računovodja in nimam nobenih izkušenj, a se bom vseeno lotila sama tega izpolnjevanja, ker se mi v mojem primeru res ne splača plačevati računovodje. Lepo prosim za kakšen namig, napotek, nasvet, pomoč … res ne vem na koga naj se obrnem.
Sem na porodniški od 1.maja 2010, kar pomeni, da sem v 2010 plačevala prispevke za 4 mesece: januar (plačano februarja), februar (plačano marca), marec (plačano aprila) in april (plačano maja). Od 1.5.2010 mi prispevke plačuje država.
Stroške imam sledeče:
Domena, 2 računa za pošto in AJPES račun.
Prejela sem tudi subvencijo 4500EUR.
Bi mi lahko pregledali, če sem pravilno izpolnila glede na zgornje podatke?
IPIZ –
Drugi poslovni odhodki (074+075) …. Prispevki+stroški
a) Prispevki 074
b) Stroški 075
Drugi prihodki (084+085) … Subvencija 4500
a) Subvencije, dotacije in podobni prihodki, ki niso povezani s poslovnimi učinki … Subvencija 4500
Podjetnikov Dohodek … Subvencija – Stroški
Bilanca stanja – kam točno moram vpisati stanje na poslovnem računu iz dne 31.12.2010?
SREDSTVA
(002+012+024+025)
KRATKOROČNA SREDSTVA (013+014+019+022+023)
Denarna sredstva
PODJETNIKOV KAPITAL
Še kam?
Bi pa še vprašala, če morda kdo ve …
- Ali je prav, da vpišem celoten znesek subvencije, ali bi bilo morda primerneje napisati 2250eur, ostalo pa naslednje leto?
- Prispevki, ki mi jih plačuje država in pa moja porodniška verjetno pri vsem tem izpolnjevanju nimajo prav nobene veze, kajne? Mi ni potrebno zraven šteti še prispevkov, ki jih sicer obračunam, a ne plačam?
Najlepša hvala za pomoč