zahteva za ugotovitev lastnosti zavarovanca na ZPIZU

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lejla22
Računovodja
Računovodja

zahteva za ugotovitev lastnosti zavarovanca na ZPIZU

Odgovor Napisal/-a lejla22 »

Zdravo,
nujno potrebujem informacijo v zvezi z ugotovitvijo lastnosti zavarovanca...

Prišlo je do napake najprej na strani delodajalca, ker je napačno napisan datum pričetka DR, nato pa je šla ta ista napaka "skozi" tudi na ZZZS, ko so potrdili datum prijave v DR. Oseba je bila zaposlena v podjetju tri mesece. In ne eno leto in tri mesece, kot je razvidno iz M1 obrazca. Kontaktirala sem na ZPIZ za pomoč pri rešitvi tega problema, pa so me napotili, naj izpolnim vlogo oz. zahtevo za ugotovitev lastnosti zavarovanca, zraven pa priložim potrebno dokumentacijo. Pa gledam sedaj to vlogo in ta vloga je namenjena, da posameznik vloži sam na ZPIZ. Ker na ZPIZu danes ne dobim nikogar pristojenga, me zanima, če lahko izpolnim v imenu podjetja to vlogo in podpišem in požigosam vlogo v njegovem imenu. Namreč, pred navedenim delovnim razmerjem dotična oseba ni bila nikjer zaposlena (je bila to njena prva zaposlitev, prej bila študentka)...

Ima kdo kašno rešitev? :cry:

Ta postopek traja kar precej dolgo, da se vse to ugotovi, s tem da mi na ZZZS tudi ne znajo pomagat drugače, kot preusmeriti na ZPIZ...

Hvala za vsakršno pomoč,
Lejla :cry:
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Re: zahteva za ugotovitev lastnosti zavarovanca na ZPIZU

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

IZPOLNITE V IMENU PODJETJA, v spremnem dopisu pa jim napišite to, kar ste nam tukaj.

Traja ponavadi precej dolgo, mogoče celo 5 mesecev, vendar je bolje to kot pa čez 20 let ali še kasneje/pred upokojitvijo npr/.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
lejla22
Računovodja
Računovodja

Janina, hvala za odgovor.
Vendar je v tej vlogi zgoraj možnost samo vpisovanja podatkov za fizično osebo, zato sem toliko bolj v dvomih. Naj kar vse prečrtam in napišem ime podjetja? :cry: :cry: , to namreč delam prvič, pa ne bi rada kaj napačno izpolnila..

Hvala, Lejla :(
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Vpišite v obrazec vse v imenu fizične osebe, v spremnem dopisu pa le-to tudi razložite, da se bo vedelo da podjetje to in to ugotavlja .....določene zadeve....na koncu pa seveda žig + podpis.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
lejla22
Računovodja
Računovodja

12345ab , hvala za odgoovre.
Sporočim kako bo šlo, čeprav ne dvomim, da bo to urejeno hitro... :-)
Pozdrav, Lejla :|
Odgovori