podjetje brez zaposlenih

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

novi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: podjetje brez zaposlenih

Odgovor Napisal/-a novi »

In zakaj ne... vsaj davki bodo plačani,... In tako je prav. Vsekakor boljše, kot da "šušmari" in nima država in posredno mi vsi, ki davke in prispevke plačujemo, nič od tega. Moje mnenje.
mali007
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a mali007 »

Če je enoosebni d.o.o. lastnik sebe ne more zaposliti. Če je že kje drugje zaposlen (polno) mu tudi ni potrebno obračunavati prispevkov.
Ali naj sam s seboj sklepa pogodbo o poslovodenju?
vztrajnost
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a vztrajnost »

Lahko navežem še svoje vprašanje - če z nekom skleneš poslovodno pogodbo, ali moraš to vpisati v register ali je dovolj, da imaš samo pogodbo?
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Odgovor Napisal/-a franca »

vztrajnost napisal/-a: če z nekom skleneš poslovodno pogodbo, ali moraš to vpisati v register ali je dovolj, da imaš samo pogodbo?
Poslovodenja ne more opravljati, če ni vpisan v register. Vprašanje je smiselno, kadar ima podjetje več poslovodij, prvi je vedno vpisan.
marjanca
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a marjanca »

Pozdravljeni,

tudi jaz bi vprašala, če so kje omejitve poslovanja, če podjetje posluje brez zaposlenih.

Družba, ki nima zaposlenih sklene pogodbo z investitorjem in naroči izvedbo del pri podizvajalcu, ki je povezana družba (v družbi, ki ni zaposlenih je en lastnik in hkrati je direktor, ki pa ni v njej zaposlen, v drugi družbi, ki je podizvajalec, pa je tudi direktor, vendar so trije lastniki).

Če mi lahko kdo svetuje, če je v taki relaciji izvedbe posla kakšen problem, na Durs moramo poslati obrazložitev poslovanja družbem ki nima zaposlenih.

lp
Marjanca
klima1
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a klima1 »

Imeli smo gospo, ki je imela s.p. opravljala je dela čistilke, hkrati pa izdajala račune za Izdelavo Fasad in splošna gradbena dela, zaposlenega ni imela nobenega.

Vprašanje davčne je bilo:

Gospa, ki dela fasado?

Takoj jim je bila trn v peti....Imeti morate vsaj eno kritje, pa naj si bo to študenstski servis, pogodba o opravljanju storitev, itd....neka oseba oziroma neko podjetje mora obstajati, da vam je to delo izvedlo...in Vam dalo za vas prejeti račun za opravljeno delo, da vi lahko Naprej izdajate račun za kupca...Ker samo podjetje brez nekoga ne opravlja nikakršnih del...

Lep pozdrav,
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

Odgovor klime je seveda povsem korekten.

Ampak glede na: "Vprašanje davčne je bilo: Gospa, ki dela fasado? " :

Moje vprašanje - ko je ravno okrog 8. marca (enake možnosti pa to...) -
A če bi gospod delal fasado, pa jim ne bi bil trn v peti?
lp
Odgovori