ni papirjev?

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mali007
Računovodja
Računovodja

ni papirjev?

Odgovor Napisal/-a mali007 »

Ste že imeli primer, ko vam stranka ni dostavila papirjev?
S stranko nisva v sporu, le papirjev mi ne dostavlja, ne oglaša se na tel, ne dviguje priporočene pošte (sem mu zato vse poslala po navadni pošti, skupaj s potrdilom da ni dvignil priporočene), trdi da nima ban izp, ima pa blokiran račun (vem iz ajpesa) tako da kakšen izpisek ima, trdi da nima prejetih rač (ima vsaj moje), da nima izdanih rač (očitno dela na črno) itd... Pogodbo sem že odpovedala, moja zadnja naloga je oddati obračun za lansko leto (pooblastilo preko e-davkov je še odprto). Kaj naj oddam podatke za katere vem da so, naj oddam praznega ali kaj... (veže me, če nič drugega vsaj moralna obveznost da opravim svoje delo).

prosim za kakšno vaše mnenje.... :(
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: ni papirjev?

Odgovor Napisal/-a MG »

Jaz obračuna sploh ne bi oddala. Podjetniku bi poslala dopis, da zarai nedostave podatkov obračuna ni mogoče oddati in da naj sam poskrbi za to. Zraven bi mu napisala katere vse zakone krši in kakšne so posledice. S tem bi svojo dolžnost opravila.

Če in ko bi podatke oddala pa bi dala v podpis, da za popolnost podatkov odgovorja sam.

Če boste oddali podatke s tem, da veste, da so nepopolni ali napačni se sama sebe postavite položaj soodgovornosti.
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

Saj to je tisto!
računovodje smo z moralo, podjetniki pa brez morale; če njega eno figo briga ali bo bilanca ali ne, ali bo kaj plačano ali ne, če mu je tako prekleto vseeno, potem tudi moja moral izgine - na žalost je tako! Pa čeprav je to zelo težko in imam potem sama slabo vest, samo po drugi strani pa: zakaj že imam slabo vest? ali zaradi tega, ker je nekomu vseeno ????
da ne govorim o plačilih ....

:mrgreen: :mrgreen: :sjezen: :sjezen:
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

mali007 napisal/-a:S stranko nisva v sporu, le papirjev mi ne dostavlja, ne oglaša se na tel, ne dviguje priporočene pošte (sem mu zato vse poslala po navadni pošti, skupaj s potrdilom da ni dvignil priporočene), trdi da nima ban izp, ima pa blokiran račun (vem iz ajpesa) tako da kakšen izpisek ima, trdi da nima prejetih rač (ima vsaj moje), da nima izdanih rač (očitno dela na črno) itd... Pogodbo sem že odpovedala,...
(
... trdi da nima prejetih rač - ima vsaj moje ...
ki jih domnevno ni plačal ???

In se sekirate za njegov obračun? lp
mali007
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a mali007 »

Veš da ni plačal. Bom šla na izvršbo, vendar se bojim da bom ne vem katera v vrsti.
danes sem mu poslala dopis, dajem mu časa do pon, če ne dostavi podatkov ne bom oddala obračuna, bom pa to javila tudi na durs.

hvala vam za vaša mnenja, ki jih cenim, ste me pa tudi pomirili.

lep sončen dan vam želim :D
Odgovori