AMORTIZACIJA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mat.jas.
Začetnik
Začetnik

AMORTIZACIJA

Odgovor Napisal/-a mat.jas. »

Prosim za informacijo.
Pri izdelavi letnih poročil, me zanima kateri znesek osnovnega sredstva vpišem v bilanco. Ali znesek nabavne vrednosti ali znesek vrednosti po amortizaciji. Namreč OS je bilo nabavljeno leta 2007 in po amortizaciji mi kaže vrednost 0.
Zanima me, katero vrednost vpišem?
Hvala

Matjas
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: AMORTIZACIJA

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Sredstva vpisujemo v bilanco stanja po knjižni vrednosti, to je če od njene nabavne odštejemo do tedaj nabrano amortizacijo. Pravilno ste ugotovili, da vpišemo "sedanjo" vrednost po obračunu amortizacie. Če so osnovna sredstva že amortizirana 100 %, v bilanci ne izkazujete stanja, oziroma je vrednost postavke 0.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mat.jas.
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mat.jas. »

Hvala vam, to pomeni, če prav razumem, da se vpiše sedanja vrednost, po obračunani amortizaciji?

LP Matjas
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Od naavne vrednosti odštejete obračunane amortizacije v vseh letih, do izdelave izkaza, in to vrednost vpišete v bilanco stanja (torej neodpisano).
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori