Prosim za informacijo.
Pri izdelavi letnih poročil, me zanima kateri znesek osnovnega sredstva vpišem v bilanco. Ali znesek nabavne vrednosti ali znesek vrednosti po amortizaciji. Namreč OS je bilo nabavljeno leta 2007 in po amortizaciji mi kaže vrednost 0.
Zanima me, katero vrednost vpišem?
Hvala
Matjas
AMORTIZACIJA
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: AMORTIZACIJA
Sredstva vpisujemo v bilanco stanja po knjižni vrednosti, to je če od njene nabavne odštejemo do tedaj nabrano amortizacijo. Pravilno ste ugotovili, da vpišemo "sedanjo" vrednost po obračunu amortizacie. Če so osnovna sredstva že amortizirana 100 %, v bilanci ne izkazujete stanja, oziroma je vrednost postavke 0.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Hvala vam, to pomeni, če prav razumem, da se vpiše sedanja vrednost, po obračunani amortizaciji?
LP Matjas
LP Matjas
Od naavne vrednosti odštejete obračunane amortizacije v vseh letih, do izdelave izkaza, in to vrednost vpišete v bilanco stanja (torej neodpisano).
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)