Pozdravljeni!
V letu 2010 mi je prvi tri mesece računovodnstvo vodil računovodski servis, nato pa sem vodil sam. Problem je sledeč:
potnih nalogov nisem pisal sproti ampak jih sedaj, pav tako tudi glavni knjigo pišem sedaj, za prve tri mesece pa je glavna knjiga napisana (kjer pa seveda ni potnih nalogov notri) vse je na papirju, vsi prejeti in izdani računi pa so oštevičeni z zaporednimi ciframi. Kaj lahko naredim?
- Ali lahko kar v aprilu vnesem vse potne naloge za nazaj (jan-mar) zaporedno notri v glavno knjigo? ali ne?
- aja, sem sp. enostavno knjigovodsto, glavna knjiga in knjiga o ddv narejno kar v excelu.
LP
kniženje potnih nalogov za nazaj
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: kniženje potnih nalogov za nazaj
Popravite v knjigi, saj vam program excel omogoča veliko možnosti za popravke pa se nikjer ne vidi. Popravite oštevilčenje.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: kniženje potnih nalogov za nazaj
Menim, da je pomembnejša verodostojnost podatkov, ki je večja, če so nalogi pisani v dejanskem zaporedju. Bolj kot zaporedje v glglavni knjigi, je važno zaporeno številčenje samih poslovnih nalogov.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko