refundacija boleznin in prispevki do minimalne plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
elephant
Začetnik
Začetnik

refundacija boleznin in prispevki do minimalne plače

Odgovor Napisal/-a elephant »

Ne razumem kaj se misli v 16. členu pravilnika...
PRAVILNIK O OBRAČUNU BRUTO NADOMESTIL PLAČ MED ZAČASNO ZADRŽANOSTJO OD DELA V BREME OBVEZNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA IN O NAČINU VLAGANJA ZAHTEVKOV DELODAJALCEV ZA POVRAČILO IZPLAČANIH NADOMESTIL

http://www.zzzs.si/zzzs/info/egradiva.n ... enDocument

tam je zapisano sledeče:

2. V primeru, ko v breme Zavoda nadomestilo ni obračunano za celomesečno delovno obveznost in ko je na uro preračunano nadomestilo plače v breme Zavoda enako ali višje od na uro preračunane plače oziroma nadomestila v breme delodajalca, se izvede izračun po naslednjem postopku.......

3. V primeru, ko v breme Zavoda nadomestilo ni obračunano za celomesečno delovno obveznost in ko je na uro preračunano nadomestilo plače v breme Zavoda nižje od na uro preračunane plače oziroma nadomestila v breme delodajalca, se izračun izvede po naslednjih formulah.......

Po moji pameti bi to pomenilo da celotno plačo, ki jo prejme delavec (tako nadomestilo za bolniško kot ostala izplačilo) deliš s 174 urami (uporabljamo fiksen obračun) in primerjaš z zneskom nadomestila/št. preračunanih ur nadomestila...in potem vidiš ali je urna postavka več ali ne, ter izbereš način izračuna.
No naš program za plače vedno računa na enak način...Zaradi tega pa se mi zdi da jaz popolnoma napačno razumem te dve točki.
Mi zna kdo razložiti kaj to pomeni enako ali višje oziroma nižje?

hvala
Odgovori