invalid II. kategorije
Moderator: Mirko Zbačnik
invalid II. kategorije
Podjetje ima zaposlenega invalida II. kategorije. Od ZPIZ ima odločbo, da je sposoben delati le 4 ure, v podjetju je zaposlen 8 ur - torej podjetje za 4 ure izda ZPIZ-u zahtevek za povračilo izplačanih nadomestil. Sedaj pa me zanima, kot kaj se v podjetju obračunajo te 4 ure? Bolniška 90% ali kaj drugega? Gre se najbolj za to, da bom ZPIZ-u izdala pravilen zahtevek.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: invalid II. kategorije
Če ima odločbo za 4 ure dnevno mislim, da za preostale 4 ure dobi izplačilo direktno iz Zpiz-a. Na podlagi opisanega predvidevam, da naj bi delal le 4 ure, ostalo je invalidnina. (v preteklosti smo imeli tak primer in je bilo tako, kot sem napisala-4 ure služba, 4 ure nakazilo iz Zpiz-a)
LP
LP
Ne, ima samo odločbo, da je zmožen delati 4 ure, zaposlen je pa za 8 ur - in v tem primeru si podjetje za 4 ure povrača od ZPIZ, vendar ne vem, ali je to bolniška ali kaj drugo?
Naty
Če odločba ni datumsko omejena (tako kot boleznine nad 30 dni) potem po moje to ne more biti bolniška. Kaj pa, če bi poklicali na ZPIZ?
LP
LP