Zdravo,
Trenutno sem zaposlen, zraven pa imam še d.o.o.
Podjetje v katerem sem zaposlen se zapira in v kratkem bom izgubil službo.
Sem lastnik d.o.o., s katerim pa ne ustvarjam nobenih prihodkov. Ali imam ob izgubi službe pravico do prijave na zavodu za zaposlovanje in prejemati nadomestilo za brezposelne ali se moram obvezno zaposliti v svojem d.o.o.
Težava je, ker v svojem d.o.o.-ju trenutno ne ustvarjam prihodkov in si ne bom mogel izplačevati plače. S časom bom seveda poizkušal ustvariti prihodke v svojem d.o.o.-ju, ampak to ne bo možno še nekaj mesecev.
Hvala za pomoč!
Ali je zaposlitev v lastnem d.o.o. obvezna?
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Ali je zaposlitev v lastnem d.o.o. obvezna?
Imate pravico prijaviti se na Zavod
LP
LP
Javite, če se vam bo uspelo brez ovir prijaviti na Zavod in prejeti nadomestilo.
Mincek
Bom. Upal sem da je že kdo s tako izkušnjo.mincek napisal/-a:Javite, če se vam bo uspelo brez ovir prijaviti na Zavod in prejeti nadomestilo.
Zavodu boste morali predložiti zaključni račun (BS,IPI...)za vaše podjetje in potrdilo o plačah za zadnjih 12 mesecev (morda še kaj). Ker v firmi ni prometa predvidevam, da ne bo ovir (obstaja limit, do katerega vam še pripada nadomestilo pod pogojem, da izpolnjujete vse ostale zahteve Zavoda).PS.: lansko leto je bila zahteva v tem smislu. Ker pa se med letom marsikaj spremeni je najbolje, da si pridobite informacijo direktno iz Zavoda.
LP
LP
Hvala lepa za informacijo. Torej je le možnost. Za 100% informacijo bom pa res moral na zavod.ors napisal/-a:Zavodu boste morali predložiti zaključni račun (BS,IPI...)za vaše podjetje in potrdilo o plačah za zadnjih 12 mesecev (morda še kaj). Ker v firmi ni prometa predvidevam, da ne bo ovir (obstaja limit, do katerega vam še pripada nadomestilo pod pogojem, da izpolnjujete vse ostale zahteve Zavoda).PS.: lansko leto je bila zahteva v tem smislu. Ker pa se med letom marsikaj spremeni je najbolje, da si pridobite informacijo direktno iz Zavoda.
LP
LP