IZVRŠBA - NUJNA POMOČ

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bredab
Novinec
Novinec

IZVRŠBA - NUJNA POMOČ

Odgovor Napisal/-a bredab »

Pozdravljeni,

Zanima me, kaj storiti v naslednjem primeru: Vložili smo izvršbo zoper našega kupca, ki nam ni poravnal zapadlega dolga
Potem, ko je prejel (nepravnomočni) sklep o izvršbi je plačal minimalen delni znesek dolga in s tem delno ugovarjal izvršbi. COVL nam je poslal "obrazložen ugovor dolžnika" in nas pozval, da nanj odgovorimo ter, DA NAJ SE PRI TEM SKLICUJEMO ZGOLJ NA ZATRJEVANO DELNO PLAČILO DOLŽNIKA, DO KATEREGA JE PRIŠLO PO VLOŽITVI PREDLOGA ZA IZVRŠBO. TRDITVE IN DOKAZI O OSTALIH DEJSTVIH GLEDE TERJATVE V IZVRŠILNEM POSTOPKU NA PODLAGI VERODOSTOJNE LISTINE NAMREČ NE BODO UPOŠTEVANI.

Po poprejšnjih izkušnjah z izvršbo vem, da nas COVL ni pozival k ničemur, če je dolžnik delno plačal dolg po vložitvi izvršbe, ampak je izvršbo izpeljal do konca?

Kaj moram v tem primeru storiti - ali to pomeni, da moram narediti delni umik za plačan znesek? (če je tako, ali to pomeni, da dolžnik lahko v nedogled plačuje po rec. 1 EUR in odlaga izvršbo?)

COVl tudi piše: "V odgovoru na ugovor morate navesti dejstva in predložiti dokaze, na katere se opira predlog za izvršbo, sicer se šteje, da so dolžnikove navedbe v ugovoru resnične". Torej, kaj naj napišem več in bolj obrazložim, kot je to storjeno že v samem predlogu za izvršbo, in na to vsebino dolžnik sploh ne ugovarja, ampak je samo minimalno plačal del dolga?

Ker resnično ne vem, kako naj ravnam, vas lepo prosim za nasvet.
Maj11
Začetnik
Začetnik

Re: IZVRŠBA - NUJNA POMOČ

Odgovor Napisal/-a Maj11 »

To so zdaj izgleda spremembe po tem, kar je Zalar govoril pred kratkim.
Po moje je najbolje, da poiščete pomoč pri odvetniku, sicer boste samo plačevali stroške.
V našem primeru nam upnik celo grozi, da nas bo tožil, ker mu naj bi naredili škodo, ko smo mu zaradi večmesečnih neplačil odpovedali sodelovanje. Pogodbe tako ni bilo nobene, ker je ni hotel. To so res šmorni.
bredab
Novinec
Novinec

Re: IZVRŠBA - NUJNA POMOČ

Odgovor Napisal/-a bredab »

Danes sem govorila z svetovalno pisarno na COVL, kjer smo mi povedali, da v tej zadevi naredim delni umik za plačan znesek. In kar je preprosto neverjetno, drži - dolžnik lahko v nedogled plačuje teoretično po 1 EUR in izvršbo odlaga v neskončnost. To mi je gospa izrecno potrdila.

Kakor sem razumela, naj bi inštrument izvršbe izboljšali??!!

Kakor pa vidim, je dolžnik po novem popolnoma zavarovan in dejansko ne moreš več priti do denarja, ki je tvoj. Še več, bognedaj vložiti izvršbo, ker je to dejansko način, da več let (ali sploh) izterjaš dolžni znesek.

Prosim vse, ki imajo kakršnekoli izkušnje, naj se oglasijo in kaj povejo na to temo, ker meni se zdi to resnično neverjetno.

Lp
Odgovori