Ali kdo ve pomagati, kako bo po 1.1.05 obdavčen direktor, ki je zaposlen v firmi A (katere latnik je) in dela direktorke posle v firmi B in za to iz svoje firme izstavlja račun firmi B in kdo bo obračunal in plačal dajatve.
Lep dan
obdavčitev direktorjev po novem
Moderator: Mirko Zbačnik
luna123!
Jaz mislim takole:
Direktor kot lastnik firme A je zaposlen v A in plačuje vse prispevke od svoje plače. Firmi B pa zaračunava v imenu firme A storitve, katere knjiži firma B v svoje stroške storitev. Firma A zaračuna firmi B tudi 20%DDV od storitev.
Drugih davkov ni.
Če gre za visoke zneske storitev in za ponavljajoče storitve je potrebno verjetno imeti v firmi A registracijo za te storitve.
To je moje mišljenje. Lep pozdrav Mravlja
Jaz mislim takole:
Direktor kot lastnik firme A je zaposlen v A in plačuje vse prispevke od svoje plače. Firmi B pa zaračunava v imenu firme A storitve, katere knjiži firma B v svoje stroške storitev. Firma A zaračuna firmi B tudi 20%DDV od storitev.
Drugih davkov ni.
Če gre za visoke zneske storitev in za ponavljajoče storitve je potrebno verjetno imeti v firmi A registracijo za te storitve.
To je moje mišljenje. Lep pozdrav Mravlja
Nam je bilo na seminarju rečeno, da tovrstnih storitev ne bo več mogoče opravljati z izstavitvijo računa, ampak se bo tako izplačilo obravnavalo kot plača in bo od zneska potrebno obračunati akontacijo dohodnine in prispevke, ne glede na to, da je direktor že zaposlen in prejema plačo v firmi A.
lp
Magda
lp
Magda