M4

Moderator: Mirko Zbačnik

larasamo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: mislinja

M4

Odgovor Napisal/-a larasamo »

Očitno se ne znam prijaviti v ZPIZ za M4 :cry: Ko grem na Vstop v spletno aplikacijo M4, mi ponudi certifikat, ki ga izberem, potem mi da prvo prijavo ali vstop. Če izberem vstop, me vrže na prvo prijavo. Ko izpolnim vse podatke in potrdim vnos podatkov, mi napiše Obvestilo o napaki

Uparjanje digitalnega potrdila ni mogoÄŤe. Avtentikacijska koda je bila porabljena dne 13.4.2011 9:50:37.

Česa ne znam? Obrazca ne delam prvič, vendar mislim, da sem imela že lani težave. Adventifikacijsko kodo imam novo (novo je tudi digitalno potrdilo).

Hvala vam!
Sonja
Jasna
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenija

Re: M4

Odgovor Napisal/-a Jasna »

Tudi mi smo dobili novo avtentikacijsko kodo, saj smo zamenjali digitalno potrdilo. Vendar je še v začetku tedna šla ponovno prva prijava skozi. Nikakor pa paketa nisem mogla podpisati, saj je vse skupaj zmrznilo in obstalo. Danes pa se mi dogaja tudi to, da ko vstopim in vpišem geslo za certifikat, se mi pokaže neka neumnost. Tako kot, da bi imeli "sesuto" stran??? Ali imate tudi drugi podobne težave???
Jasna
Jasna
Začetnik
Začetnik

Za tiste, ki jih to zanima. Sedaj so stran uspešno vzpostavili nazaj. Kljub temu, da imam naložen "Java script" mi je sicer javilo napako in nekaj kompliciralo, zato sem podpisala "na star način" na gumbek spodaj in je šlo skozi.

Larasamo prvo prijavo ste z novim digitalnim potrdilom uspešno sprovedli, saj je bila avtentikacijska koda včaraj "uporabljena". Posiskusi še danes, saj je stran na novo vzpostavljena, drugače jih lahko pokličeš, saj so zelo prijazni (vsaj v izpostavi Ravne na Koroškem);
Jasna
Gitara
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Gitara »

Zdravo !
Tudi jaz imam probleme pri vstopu. Prejšna leta sem oddajala za več podjetij, letos pa sem zamenjala digitalno potrdilo.Kaj moram storiti, da lahko pridem zopet na vnos podatkov za podjetja??
hvala in lp.
Jasna
Začetnik
Začetnik

Kolikor jih jaz razumem, lahko ob prehodu iz starega na novo digitalno potrdilo, odpreš stran še s starim in preneseš pravice na novega?? Nisem pa strokovnjak! Ponavadi, pa staro potrdilo ne deluje več in zato rabiš za novega ponovno avtentikacijsko kodo, ki jo dobiš na področni enoti. Potem narediš ponovno prvo prijavo z vpisom te kode in če ni sprememb bi moralo delati.

Sedaj sem pa tako zakomplicirala, da sem ob ponovnem branju hotela cel odstavek brisati. Kot sem rekla je to moje laično razmišljanje.
Jasna
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Jaz imam pa drug problem.
Bila je izplačana plača za september oktober november december. Vendar niso plačali prispevkov. Za mesec september on oktober ima davčna vloženo izvržbo a še ni bilo vse plačano za november in delno za december je pa družba plačala prispevke vendar za december še ne v celoti.

Kako bi vi naredili M4 . Ali razmišljam pravilno, če bi za september in oktober vnesla pod plačane prispevke in seveda tudi za november

Za december bi pa spodaj vpisala pod neplačane prispevke.

LEPO PROSIM NAJ MI KDO NAMIGNE KAKO NAJ TA M4 oddam, da bi bilo pravilno.

Hvala že v naprej
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Če pričakujete da boste do konca meseca uspeli poravnati vse potem počakajte in oddajte M4 zadnji dan v mesecu.

Če ne oddajte tako kot je dejansko trenutno stanje. Potem ko bo vse plačano boste itak morali narediti popravek M8.
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Hvala sem vprašala tudi na PIZ in so mi isto svetovali oddam naj kot je ko bo pa plačano pa bomo delali popravek
Mirko
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Mirko »

Tisti, ki ste od prejšnjega leta (oddaje) zamenjali certifikat morate zahtevati od ZPIZ novo avtentikacijsko kodo. Ko jo boste dobili, greste z njo na prvo prijavo. Ko se boste uspešno prijavili, boste spet videli že oddane obrazce. Če imate pooblastilo za več podjetji vam ni potrebno za ostala podjetja narediti nič, saj boste po ponovni avtentikaciji videli tudi vse ostale dajalce podatkov, za katere ste pooblaščeni.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

A če sem podaljšala digitalno potrdilo v letošnjem letu, prav tako potrebujem novo avtentikacijsko kodo?
Kam pa pošljem zahtevek? Elektronsko ali pisno?
LP in lep vikend
_darija
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a _darija »

Ja, če vam je poteklo digitalno potrdilo morate zaprositi za novo kodo in to daste pisno vlogo na ZPIZ.Vlogo za dodelitiv imajo na svoji spletni strani.

LP Darija
raskovec
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a raskovec »

Tudi jaz prosim za pomoč...Ugotavljam, da sem v maju obračunala plačo 174 ur, namesto 176 in imam fond ur za leto 2011 2088 ur. namesto 2080.Kaj pa zdaj?
hvalaaaa.Irena
Odgovori