Pa se je zgodilo:
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,36,143197
Tom1
Dvojna obdavčitev Slovenija - Avstrija
Moderator: Mirko Zbačnik
Druzba,
zacel sem temo pred parimi meseci. Sedaj le to tudi zakljucujem.
Rezultat je v praksi uporaben.
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=1174
Oddal sem napovedi za maj in junij. Zal se nisem dobil odlocbe, toda jo pricakujem vsak trenutek!
Pozdrav vsem!
PS; Sedaj se lahko zacnem ukvarjati s stroko.
zacel sem temo pred parimi meseci. Sedaj le to tudi zakljucujem.
Rezultat je v praksi uporaben.
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=1174
Oddal sem napovedi za maj in junij. Zal se nisem dobil odlocbe, toda jo pricakujem vsak trenutek!
Pozdrav vsem!
PS; Sedaj se lahko zacnem ukvarjati s stroko.
Se to:
Analiziral bom dejanske prednosti dela v tujini ob upostevanju dveh razlicnih davcnih sistemov slovenskega in avstrijskega. Do novega leta - ob novem letu pa odlocitev!!!!
Ne govorim o absolutnem zasluzku ampak o vseh faktorjih.....
Imam misel (za sedaj se ne dokazljivo), da je delati bolje v Sloveniji. Zakaj; npr. cas malice ni placan, regres, razlicna nadomestila, potni stroski, tuj jezik, riziko, bonitete, osebne prednosti ...
Torej,
do novega leta!
Analiziral bom dejanske prednosti dela v tujini ob upostevanju dveh razlicnih davcnih sistemov slovenskega in avstrijskega. Do novega leta - ob novem letu pa odlocitev!!!!
Ne govorim o absolutnem zasluzku ampak o vseh faktorjih.....
Imam misel (za sedaj se ne dokazljivo), da je delati bolje v Sloveniji. Zakaj; npr. cas malice ni placan, regres, razlicna nadomestila, potni stroski, tuj jezik, riziko, bonitete, osebne prednosti ...
Torej,
do novega leta!
Pozdrav,
kot sem obljubil - primerjava slovenskega in avstrijskega davcnega sistema.
Zakljucek:
Delati v At se izplaca zaradi visjih osnov. Ce dobis v Avstriji placo, ki je v visini 1,42 brutto slovenske in ni mesecnih potnih stroskov vecjih kot 200€. Hkrati pa Avstrijci ne priznajo nobenih olajsav zaradi dvojnih stroskov bivanja in locenega zivljenja.
Se to:
Dohodnine v Sloveniji se nisem dobil!
kot sem obljubil - primerjava slovenskega in avstrijskega davcnega sistema.
Zakljucek:
Delati v At se izplaca zaradi visjih osnov. Ce dobis v Avstriji placo, ki je v visini 1,42 brutto slovenske in ni mesecnih potnih stroskov vecjih kot 200€. Hkrati pa Avstrijci ne priznajo nobenih olajsav zaradi dvojnih stroskov bivanja in locenega zivljenja.
Se to:
Dohodnine v Sloveniji se nisem dobil!
Re: Dvojna obdavčitev Slovenija - Avstrija
Pozdravljeni,
tema je ze nekoliko stara, pa me zanima ali se je kaj spremenilo? A se vedno velja, da slovenski rezidenti, ki delamo v Avstriji, moramo placati razliko med slovensko dohodnino in vplacano akontacijo v Avstriji? Se vedno velja ta krivicen zakon ali kako?
tema je ze nekoliko stara, pa me zanima ali se je kaj spremenilo? A se vedno velja, da slovenski rezidenti, ki delamo v Avstriji, moramo placati razliko med slovensko dohodnino in vplacano akontacijo v Avstriji? Se vedno velja ta krivicen zakon ali kako?