Pozdravljeni, kako naj ravnam v naslednjem primeru:
Zavezanec iz EU z ID številko je za nas opravil prevozno storitev:
datum opravljene storitve: 10.03.2011,
datum izstavitve računa: 30.04.2011
in datum prejema računa: 23.05.2011.
Malce raztegnjena zadeva, nisem obračunala DDV v marcu (niti nisem vedela za opravljeno storitev) - obračun oddan, nisem obračunala v aprilu (niti ne vem zakaj bi) - obračun že oddan zaradi 76. a člena. Vstopnega bom odbijala v majU, ker sem v maju prejela račun, ne vem pa ali naj popravljam obračunanega za marec, doplačam razliko in obračunam zamudne obresti (znesek o katerem govorim je 52,00 EUR).
Hvala za vsakršno pomoč in lep dan še naprej
Orhideja
ZAVEZANEC IZ EU OPRAVI STORITEV
Moderator: Mirko Zbačnik
-
orhideja78
- Računovodski vajenec

Re: ZAVEZANEC IZ EU OPRAVI STORITEV
Jaz naredim tako: ne delam nobenie samoprijave ali popravka v takem primeru, ampak v mesecu v katerm sem prejela račun, čeprav je bila storitev opravljena že prej naredim samoobdavčitev. Za obdobje v katerem bi moral biti DDV obračunan in v katerem dejansko je pa izračunam zamudne obresti.
-
orhideja78
- Računovodski vajenec

ZAVEZANEC IZ EU OPRAVI STORITEV
Hvala za odgovor, podobno tolmačenje sem prejela tudi iz drugega vira, sicer pa je pravilen tisti manj ugoden način, popravki, obresti, itd.
Lep dan še naprej,
Orhideja
Lep dan še naprej,
Orhideja
Re: ZAVEZANEC IZ EU OPRAVI STORITEV
Kako pa izračunate obresti - od katerega datuma do katerega.
Ali obračun kam pošljete, ali samo plačate - ali pol z DURSA kaj vprašajo, zakaj je na DDV kartici (pri njih) preplačilo.
Ali obračun kam pošljete, ali samo plačate - ali pol z DURSA kaj vprašajo, zakaj je na DDV kartici (pri njih) preplačilo.