OBRAČUN LETNEGA DOPUSTA
Moderator: Mirko Zbačnik
OBRAČUN LETNEGA DOPUSTA
Pozdravljeni, zanima me koliko dni dopusta mi delodajalec lahko vzame, če imam letni dopust od 1.8-do 15.8.(delodajalec mi je obračunal 13 dni) Delam namreč v TC in imamo trgovino odprto tudi v nedeljo. Torej imam občasno 7 dnevni delavnik. Ali mi lahko šteje nedeljo kot dopust? Koliko ur je 1 dan dopusta? Hvala za odgovor!
Re: OBRAČUN LETNEGA DOPUSTA
Ne, delovna obveznost po zakonu ne more biti daljša kot 6 dni v tednu. Če imate nedelje delovne, morate imeti prosto 1 dan med tednom.
Če imate 6 dnevni delovni teden je to potrebno upoštevati tudi pri odmeri dopusta. Torej za tiste, ki dalajo 5 dni na teden je minimalni dopust 20 dni, za tiste, ki delajo 6 dni na teden je minimalni dopsut 24 dni ( oboji imajo tako minimalni dopust 4 tedne )
Koliko je to ur pa vam težko rečem, ker je to odvisno od vaše delovne obveznosti. Vsekakor se 1 teden dopusta obračuna kot 40 ur kolikor je vaša delovna obveznost za polni delovni čas.
Če imate 6 dnevni delovni teden je to potrebno upoštevati tudi pri odmeri dopusta. Torej za tiste, ki dalajo 5 dni na teden je minimalni dopust 20 dni, za tiste, ki delajo 6 dni na teden je minimalni dopsut 24 dni ( oboji imajo tako minimalni dopust 4 tedne )
Koliko je to ur pa vam težko rečem, ker je to odvisno od vaše delovne obveznosti. Vsekakor se 1 teden dopusta obračuna kot 40 ur kolikor je vaša delovna obveznost za polni delovni čas.