Pozdravljeni,
prosim za pomoč. Namreč oddala sem napačen tromesečni obračun DDV-ja. Preveč sem ga plačala za nekaj manj kot 2,00 eura.
Ker mi hodi razlika z GK ne vem kako bi to popravila, da bi uskladila stanje. Kaj bi vi naredili?
Za vsakršen odgovor se vam lepo zahvaljujem.
Tajrin
Napačen obračun DDV-ja
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Napačen obračun DDV-ja
Če je preveč ni panike. Razliko upoštevajte v naslednjem obračunu.
Hvala MG.
Zanima me še ali razliko knjižim in če ja, na kakšen konto oz. kako naredim, da uskladim stanje.
Zanima me še ali razliko knjižim in če ja, na kakšen konto oz. kako naredim, da uskladim stanje.
Odvisno zakaj ste preveč plačala.
Zato, ker ste pozabila vključiti kakšen prejet račun. Zato, ker ste se zmotila v znesku ?
Zato, ker ste pozabila vključiti kakšen prejet račun. Zato, ker ste se zmotila v znesku ?
Stvar je v tem, da je razlika pri enem PR pri katerem se DDV ne odbija.
V knjigo ddv sem račun vnesla tako, da sem znesek ddv-ja ki se ne odbiva vnesla samo v to rubriko. Posledično mi je ta znesek upoštevalo tudi v rubriki 20 % ddv - vendar je bil znesek v minus, kar pomeni da mi ga je odbilo. Zaradi tega sem plačala preveč ddv-ja.
Ali bi mogla ta znesek tudi v obračunu ddv-ja kje posebej prikazati?
Upam, da sem bila dovolj jasna.
Ker imam bolj malo izkušenj na tem področju me zanima ali sem sama PR v knjigo ddv vnesla pravilno in mi program ne dela kot bi moral, ali pa jaz narobe delam?
V knjigo ddv sem račun vnesla tako, da sem znesek ddv-ja ki se ne odbiva vnesla samo v to rubriko. Posledično mi je ta znesek upoštevalo tudi v rubriki 20 % ddv - vendar je bil znesek v minus, kar pomeni da mi ga je odbilo. Zaradi tega sem plačala preveč ddv-ja.
Ali bi mogla ta znesek tudi v obračunu ddv-ja kje posebej prikazati?
Upam, da sem bila dovolj jasna.
Ker imam bolj malo izkušenj na tem področju me zanima ali sem sama PR v knjigo ddv vnesla pravilno in mi program ne dela kot bi moral, ali pa jaz narobe delam?
Vsakršen odgovor mi prav pride.
Hvala
Hvala