Lep pozdrav.
Od ZPIZ-a sem kot samostojni podjetnik šele zdaj prejel avtentikacijsko kodo za dostop do spletne aplikacije M4. Sem samozaposlen in nimam zaposlenih delavcev.
Ko se prijavim v aplikacijo (kot odgovorna oseba pri dajalcu podatkov) opazim, da ni vnešenih podatkov za leto 2010.
Zanima me ali moram M4 obrazec izpolniti sam ali podatke pošlje Davčna uprava??
Hvala
Kdo oddaja M4?
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Kdo oddaja M4?
s.p.-ju za sebe ni potrebno oddajati M4
To se vedno oddaja samo za zaposlene osebe pri poslovnih subjektih. Čudno da ste sploh prejeli kodo.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
tudi mene vsi s.p.-ji, ki nimajo zaposlenih, sprašujejo, kaj naj s to kodo počnejo, in so jo tudi prejeli sedaj, v juniju..... verjetno ni kakšnih sprememb?
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
LifeRollsOn
- Nov član

Zakaj sem dobil kodo tudi meni ni čisto jasno...
piše... šifra vloge: 1 naziv vloge:Odgovorna oseba pri dajalcu podatkov
Sem pa na zpizovi spletni strani nekaj dni nazaj našel obvestilo, da zaradi tehničnih težav pošiljajo avtentikacijske kode z zamudo in da imajo dajalci podatkov mesec dni časa, da oddajo obrazec vendar tega obvestila nikakor ne najdem več....!?
Sicer sem našel zadnje spremembe Pravilnika ampak nič ne piše kdo sploh je zavezan za oddajo podatkov...
Pravilnik o obrazcih prijav podatkov o pokojninskem in invalidskem ter zdravstvenem zavarovanju, zavarovanju za starševsko varstvo in zavarovanju za primer brezposelnosti: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=1845
piše... šifra vloge: 1 naziv vloge:Odgovorna oseba pri dajalcu podatkov
Sem pa na zpizovi spletni strani nekaj dni nazaj našel obvestilo, da zaradi tehničnih težav pošiljajo avtentikacijske kode z zamudo in da imajo dajalci podatkov mesec dni časa, da oddajo obrazec vendar tega obvestila nikakor ne najdem več....!?
Sicer sem našel zadnje spremembe Pravilnika ampak nič ne piše kdo sploh je zavezan za oddajo podatkov...
Pravilnik o obrazcih prijav podatkov o pokojninskem in invalidskem ter zdravstvenem zavarovanju, zavarovanju za starševsko varstvo in zavarovanju za primer brezposelnosti: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=1845