ni priznana olajšava

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vprasanje
Novinec
Novinec

ni priznana olajšava

Odgovor Napisal/-a vprasanje »

mož je dobil informativni izračun dohodnine v dohodnini uveljavlja 2 otroka za katera je olajšava priznana in mene ženo ki mu olajšava ni priznana, na testnem izračunu mi pa olajšavo prizna, zakaj to? namreč če se ne pritožimo smo na slabšem za 500€
vitko
Novinec
Novinec
Kraj: Maribor

Re: ni priznana olajšava

Odgovor Napisal/-a vitko »

Pozdravljeni!

Vložite ugovor na informativni izračun, ki jo najdete na spletni strani e-davkov - to naredite na vsak način, ker nimate kaj izgubiti. Vendar pa preverite če vi kot žena niste prejeli kakršnega koli dohodka, tudi socialnega. Tu je lahko problem, zakaj vas niso upoštevali kot vzdrževanega družinskega člana.

LP,
Vitko
vprasanje
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a vprasanje »

hvala za odgovor, drugače pa edini dohodek ki sem ga prejela je bila še 2 meseca porodniška ki je znašala 1.673,95€ + otroški dokadi, ki pa nimajo nobene zveze z dohodnino..
urskau
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a urskau »

Olajšavo bi za vas lahko uveljavljal za 10 mesecev ne za 12. Je mogoče to?
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

In če niste bili prijavljeni na zavodu za zaposlovanje, potem mu olajšava za vas ne pripada.
LP
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

adut napisal/-a:In če niste bili prijavljeni na zavodu za zaposlovanje, potem mu olajšava za vas ne pripada.
LP
Po mojem to ni pogoj za olajšavo. (tak je menda pogoj za otroka nad 18 let...). lp
Odgovori