Naziv s.p. na prejetih računih?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nench
Novinec
Novinec

Naziv s.p. na prejetih računih?

Odgovor Napisal/-a nench »

Pozdravljeni,
ali morajo biti računi, ki jih knjižimo v stroške izstavljeni na s.p. tudi v primeru da nismo DDV zavezanec?

Hvala za odgovor.
nench
Novinec
Novinec

Re: Naziv s.p. na prejetih računih?

Zakaj mi nihče ni odgovoril?
Je vprašanje preveč enostavno ali preveč komplicirano :)?
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

seveda morajo biti, saj račun ne pomeni samo osnove za odbitek DDV, ampak tudi listino, na podlagi katere se priznajo stroški, in za priznanje stroškov so potrebni podatki o s.p.-ju.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
nench
Novinec
Novinec

Hvala Naty. Sem mislila, da za enostavno knjigovodstvo ni potrebno, da se glasijo na s.p..
Maj11
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Maj11 »

mi knjižimo račune, ki se ne glasijo na s.p.; za to smo sprejeli sklep. Npr. knjiži se račun za elektriko, ki se glasi na fizično osebo ..., v višini 20 % porabe ....
DDV ne upoštevamo, med stroške pa dajemo sorazmeren delež le-teh, ki se nanašajo na dejavnost.
Saj računa za elektriko pri s.p. ni mogoče drugače razmejevati. Ne moreš zahtevati 2 računa, enega za fizično osebo in drugega kot fizično osebo z dejavnostjo.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

to so t.i. računi iz gospodinjstva, ki ne glasijo na s.p. Vprašanje sem razumela kot račune nasploh, ki se v celoti nanašajo na s.p.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
dk05
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a dk05 »

Maj11 napisal/-a:mi knjižimo račune, ki se ne glasijo na s.p.; za to smo sprejeli sklep. Npr. knjiži se račun za elektriko, ki se glasi na fizično osebo ..., v višini 20 % porabe ....
DDV ne upoštevamo, med stroške pa dajemo sorazmeren delež le-teh, ki se nanašajo na dejavnost.
Saj računa za elektriko pri s.p. ni mogoče drugače razmejevati. Ne moreš zahtevati 2 računa, enega za fizično osebo in drugega kot fizično osebo z dejavnostjo.
Kam vse se knjiži ter v kateri stolpec v knjigo prihodkov in odhdkov račune ki se ne glasijo na s.p. kot za elektriko?
Odgovori