Pozdravljeni,
S.p. je presegle promet in to smo ugotovili šele zdaj, ker neredno nosi papire in sedaj je cela panika kako to popravit. Zanima me, če pravilno postopam, če na vrednost izdanih računov obračunanam 20% DDV in nato na to vrednost še obračunanam zamudne obresti do dneva plačila npr. vrednost ddv 410 E obr. mera 0,0247%+2% pribitka= 2,0247% krat ddv (410E) krat število dni od nastanka obveznosti do plačila. Sem ful v dilemi in bi res prosila vašo pomoč, ker pridejo ful velike cifre, da glava boli.
Hvala in lep pozdrav
zamudne obresti ddv
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: zamudne obresti ddv
Pogovorite se še z referentom na davčni.... možno je namreč tudi uveljaviti vstopni davek za nazaj za obdobja, za katera delate samoprijavo.
Jaz sem imela tak primer, sem naredila mesečne obračuna za mesece, ko je bil presežen proemt (na račun sem naračunala 20% DDV, hkrati sem odbijala davek od prejetih računov), potem pa mi je referent izračunal zamudne obresti.
Jaz sem imela tak primer, sem naredila mesečne obračuna za mesece, ko je bil presežen proemt (na račun sem naračunala 20% DDV, hkrati sem odbijala davek od prejetih računov), potem pa mi je referent izračunal zamudne obresti.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Hvala ga.Naty. Če vas prav razumem, se zamudne obresti obračunajo na razliko me zaračunanim in vstopnim DDV? npr. vstopnega ddv v meseu je bilo cca. 150, eur ddv po IFA pa 350, obveznost za plačilo je 200 EUR in na 200 EUR se obračunajo zamudne obresti? Kaj pa ko vmes zavezanec ni imel izdanih faktur ampak samo prejete, kaj pa v tem primeru z ddv, si lahko odbija?
Hvala
Hvala
Zamudne obresti se obračunajo na razliko, kot ste napisali,. Če so samo vhodni računi, je tisti mesec samo presežek, ki se poračuna z naslednjim mesecem, ko je izkazana obveznost za plačilo. Kot že rečeno - po moje je potreben pogovor z referentko, da ne boste kaj brezveze delali pa še potem popravljali - sploh če govorite o velikih številkah.
Naty