Podjetje je kupilo GSM aparat za enega izmed članov upravnega odbora (ker je bila cena ugodnejša). Ta član bo ta GSM aparat podjetju plačal v treh mesečnih obrokih. Kako naj pravilno knjižim račun za GSM aparat in kako naj pravilno knjižim plačila člana upravnega odbora? Ali mu izdam račun?
Hvaležna bom za pomoč!!!
Nakup GSM aparata - knjiženje??
Moderator: Mirko Zbačnik
-
orhideja78
- Računovodski vajenec

Re: Nakup GSM aparata - knjiženje??
Pozdravljena, jaz bi knjižila:
- račun 165/220 (DDV ne bi odbijala)
- plačilo računa 220/110
- plačilo člana nadzornega sveta 110/165 če plača v gotovini pa 100/165.
Lep pozdrav!
Orhideja
- račun 165/220 (DDV ne bi odbijala)
- plačilo računa 220/110
- plačilo člana nadzornega sveta 110/165 če plača v gotovini pa 100/165.
Lep pozdrav!
Orhideja
Obveznost do dobavitelja, na drugi strani terjatev do tega člana. Ampak če je bilo zato ceneje, je to boniteta, ki jo je ta član dobil.....
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Hvala za pomoč. Razmišljala sem podobno kot orhideja78. V bistvu ni bilo ceneje, ampak kot fizična oseba tega aparata sploh ne moreš kupiti. Jaz DDV tudi ne bi odbijala. Orhideja78, ali misliš, da mu moram izdati vsak mesec račun, ali lahko samo plačuje (po dogovoru)?
Hvala že vnaprej.
Hvala že vnaprej.
-
orhideja78
- Računovodski vajenec

Pozdravljena, jaz mu računa ne bi izstavljala, ker bi ga že na prejetem računu bremenila, bi pa na račun napisala kot opombo, način plačila (kdo, št. obrokov in višina obroka, mogoče še datume plačil).
Lep pozdrav
Orhideja
Lep pozdrav
Orhideja
Najlepša hvala.
Lep dan želim še naprej!!
Lep dan želim še naprej!!