Registracija za DDV v BIH

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Registracija za DDV v BIH

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Pozdravljeni. Ali je morda kdo zavezanec za DDV oz PDV v BIH? Mi bomo v letošnjem letu opravili dobavo in montažo. Za material ni problem, ker DDV plača kupec ob uvozu. Storitev montaže pa je obdavčena po njihovem zakonu. Sem že vse pregledala, tudi njihovo stran davčne uprave, pa ne najdem na Zakona o PDV, ne obrazec in / ali postopka kako se registrirati. Do sedaj je imelo podjetje, ki spada v isto skupino kot mi in je prodajalo ter montiralo v BIH tam davčnega zastopnika. Ker pa so jim računali kar velik znesek za vodenje evidenc, bi mi želeli zaenkrat, ko posla še ni toliko, to narediti sami. Če je sploh možno. Ali moramo imeti zastopnika? Ali pa moramo registrirati podjetje? Ima kdo izkušnje?
Že vnaprej hvala za odgovore. :)
Lep poletni dan želim vsem.
ef100179
Novinec
Novinec

Re: Registracija za DDV v BIH

Odgovor Napisal/-a ef100179 »

LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Hvala za pomoč. :)
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Imam pa še eno vprašanje, povsem 'tehnično'. Torej če imamo zastopnika v BIH, on vodi davčne knjige za nas. DDV oz. PDV plačamo v BIH. V DDV evidence mi je jasno, da se ne vnaša, če je storitev opravljena v BIH. Ni mi pa jasno, kako mi to prikažemo v računovodskih evidencah? Ali poknjižimo npr. izdani račun z bosanskim DDVjem v neto znesku? A kdo ve?
Lepo prosim za pomoč.
Odgovori