Letos naj naredimo nekaj, kar še ne vemo, kako bo, če bo itd.itd. Ker so se "posvečeni" nekaj odločili zadnji trenutek naj zdaj "raja" hitro poskoči in postori "svinjsko kupčijo". Cool, ta država mi je vedno bolj všeč. Še Zimbabve bo manjša "rupa"..
MdeBarca, ne razumem prav, kaj misliš? Tisto o izplačilu decemberske plače še letos? Meni se zdi to bolj hipotetično vprašanje, ker ne vem, kdo ima toliko denarja, da si to lahko privošči?
Če sta eden ali pa dva zaposlena , še nekako gre, če jih 30 ali več
pa ne vem kako, že to je vprašnje ,kje bomo vzeli denar, da bomo plačevali takoj prispevke, ki jih moramo po novem zakonu takoj ob izplačilu plače.
Sicer bo treba premisliti. Za leto 2004 bo dahodniniski zalogaj večji za eno plačo, ki bo šla po starem, v naslednjem letu bo zalogaj manjši za eno plačo po novem. Če gledam sumarno, se tudi dolgoročno gledano izplača. Tudi tako je treba gledat na to reč.
Mislim, da je glavni problem v tem, da ste sploh nasedli tej debati. Kaj so vaši delodajalci tako bogati, da bodo kar sprejeli "razmišljanje ene svetovalke". Pa bo veseli december tu. Na ceste bi morali, tako pa bomo doma v kavču razglabljali, kje je đe ta Zimbabve...
Imaš prav! Samo meni se ni več za nobeno revolucijo, še za to, da bi splezala na drevo in se drla, da se ne grem več, mi ni[xx(] Pa zdravi ostanite vsi!
Ha mam občutek, da eni predavatelji imajo bujno domišljijo in marsigko v tej sloveniji nasede temu.
prvo bi to predavateljico obeso za .....
naj premisli kaj govori pol pa bo .
Šit pa taki dacarji.
Tudi sama sem izračunala plače "po novem" in ugotovila da bo dohodnina nižja. Splošna olajšava za vse ki je bila do sedaj 11% povprečne bruto plače predpreteklega meseca; je po novem 1/12 od 591.900,00SIT kar znese 49.325,00SIT. To bistveno spremeni lestvico za dohodnino pri tistih ki imajo nizko plačo.
Ali je še kdo drug prišel do takega rezultata?