Obdobje za DDV-O

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
edora
Začetnik
Začetnik

Obdobje za DDV-O

Odgovor Napisal/-a edora »

Spoštovani!

Lepo bi prosila, če mi lahko pomagate.
Ker smo zaradi prometa v letu 2010 postali 3-mesečni DDV zavezanec smo oddajali DDV-O vsake 3 mesece. Sedaj v mesecu 7 smo naredili eno dobavo v EU. Po moji kmečki logiki, bi morala oddati rekapitulacijsko poročilo do 20.08.2011 in tudi DDV-O do tega datuma, ker pomeni, da postanem enomesečni ddv zavezanec.
Ko sem hotela poskusit na e-davke to narediti, mi obdobja ne sprejme, ker imam otvorjeno obdobje (jul-sept), zato sem se obrnila na tehnično pomoč. Tam so mi pravkar odgovorili, da moram zaprositi kontrolorko za anuliranje 3-mesečnega obdobja in aktiviranje 1-mesečnega. Ko sem jo prosila, prvo niso vedeli, kaj bi naredili....potem pa me pokličejo, da to ne gre tako, ampak da moram oddati 20.08.2011 samo rekapitulacijsko poročilo in da bom DDV-O obrazec oddala šele 31.10.2011 za to trimeseečje in da bom mesečni zavezanec postala šele z oktobrom in to avtomatsko.

Ključno je da:
(januar.februar.marec) oddala DDV-O do dne 30.04.2011
(april.maj.junij) oddala DDV_O do 31.07.2011
julij naredili dobavo EU (do 20.08.2011 je potrebno oddati rekapitulacijsko poročilo) KDAJ JE POTREBNO ODDATI DDV-O??

Že v naprej se vam zahvaljujem za vsak vaš odgovor.
primusz
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: Obdobje za DDV-O

Odgovor Napisal/-a primusz »

Oddala bi rekapitulacijsko poročilo do 20.8.2011 in oddala bi DDV-O obrazec normalno kot tri-mesečni zavezanec, to je po 30.9.2011. Drugače ne morete, ker preko e-davkov lahko oddajate samo za kvartal. Mogoče pa boste po oddaji rekapitulacijskega poročila dobili od DURS obvestilo, da ste postali mesečni zavezanec za DDV in vam bo omogočeno tudi mesečno oddajanje obrazca preko e-davkov. Boste videli.
Za vsak slučaj pa bi si zapisala ves potek pogovorov z davčno in s kom ste govorili. Seveda to ni nič pismenega, toda bolje je kot nič.
lp
TarasM
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a TarasM »

če je bila samo ena dobava se to obravnava kot
občasen posel in boste vseeno ostali 3 mesečniki.
Tako je bilo pri eni naši stranki lani.
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

Res?
Kje pa je to določeno oziroma dopuščeno?

Sam imam tak primer (maj), pa me prav zanima, kaj se bo na e-davkih pokazalo po koncu julija? lp
kocka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a kocka »

Tudi jaz sem imela tak primer že v mesecu januarju. Do 20-tega februarja sem oddala RP, naredila trimesečni obračun do 30.4., potem pa so avtomatsko na e-davkih od 1.4.2011 dalje odprli mesečni obračun in tako moram sedaj do konca leta oddajati mesečne obračune. Tudi meni so takrat na dursu tako povedali in je tudi tako držalo in nismo imeli nobenih težav.
LP
Odgovori