PORAČUN DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
PORAČUN DDV
Na podlagi sklepa sodišča o potrditvi prisilne, si lahko za nepriznane terjatve poračunaš DDV. Zanima me, če si lahko DDV popraviš kar na obrazcu DDV-O za tekoči mesec - pač v mesecu, ko je sklep pravnomočen in nastopi pravica za poračun DDV? Hvala za pomoč in lep dan še naprej!
Re: PORAČUN DDV
Seveda!
lp
lp
Imam še eno vprašanje. Če v prisilno poravnavo ne prijaviš terjatev ali si lahko po končani prisilni (Sklep za poplačilo v celoti, vendar nas ni na seznamu za poplačilo), pravtako poračunamo DDV in zmanjšamo osnovo za davek na dohodek-priznan odhodek? Hvlala
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Da. Skladno z davčno zakonodajo ste opravili vse razumne ukrepe za poplačilo terjatev.Predtem imejte oblikovanje spormne in dvomljive terjatve (preknjižba iz 120 na 129).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

ne strinjam se, mirko - če niso prijavili terjatev, niso opravili vseh razumnih ukrepov
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Saj imate prav.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Amapak v prisilno poravnavo se ni obvezno prijaviti, pa vseeno dobiš poplačan določen znesek terjatev, kot je dogovorjeno z upniki, če je uspešna. Zato menim, da se za tisti del, ki ne bo poplačan lahko zmanjša osnova, ki je davčno priznan odhodek in zmanjša izstopni DDV.
Pri stečaju pa je drugače, ker če ne prijaviš v stečajno maso, ne dobiš nič, tudi če bi sicer kaj dobil.
To je moje mnenje.
Pri stečaju pa je drugače, ker če ne prijaviš v stečajno maso, ne dobiš nič, tudi če bi sicer kaj dobil.
To je moje mnenje.