nadomestilo porodniške, obrazec za csd

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lejla22
Računovodja
Računovodja

nadomestilo porodniške, obrazec za csd

Odgovor Napisal/-a lejla22 »

Zdravo,
izpolnjujem vlogo za nadomestilo za porodniško za CSD za eno zaposleno. Zadnjih dvanajst plač je potrebno izpolnit.
Ker to delam prvič bi potrebovala vašo pomoč. In sicer ob zadnji plači pred nastopom porodniške je imela kar nekaj neizrabljenih dni letnega dopusta, za kar smo ji izplačili odškodnino za letni dopust, ker je imela PZ za določen čas, ki pa se je iztekla v času nastopa porodniške.
Zanima me, ali se ta odškodnina za neizrabljen letni dopust, ki je bila sicer izplačana, upošteva in jo dodam na obrazec za CSD ali ne?
Hvala za odgovore

Lejla :? :?
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: nadomestilo porodniške, obrazec za csd

Odgovor Napisal/-a meurs »

Praviloma se upošteva vse od česar so bili odvedeni prispevki (kot del plače). Jaz bi to upoštevala.

lp

u
lejla22
Računovodja
Računovodja

Hvala za takohiter odgovor.
Torej se upošteva neto ali bruto osebni dohodek, nimam trenutno obrazca pri sebi.. Sem pogledala na net, na obrazcu piše v zadnjem stolpcu samo: "plača, nadomestilo plače oz. osnova, od katere so bili obračunani prispevki (v EUR)"...

Hvala.
lejla22
Računovodja
Računovodja

Ok, ugotovila sem, da se pišejo bruto zneski in da se regres ne upošteva.
Kaj pa božičnica? Se upošteva pri tem obrazcu ali jo je potrebno obračunat. Namreč je bila izplačana na isti dan kot plača in na isti plačilni listi. :(

Hvala še za to.
Lejla
Slo5
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Slo5 »

Božičnico oz. 13 plača gre v izračun za nadomestilo, prav tako regres, kar je nad urebo (tisti del od katerega plačaš davke in prispevke). Pa vse je v bruto zneskih.
lejla22
Računovodja
Računovodja

Tole spodaj piše v obrazcu S-1 glede tega, kaj se obračuna. in piše da se regres ne upošteva (glej odebeljeno).. Bolj kot gledam, bolj sem zmedena.
Sedaj sem že naredila in siccer regresa nisem upoštevala, božičnico pa, ker je skupaj na isti plačilni listi. Sem napisala zadnjih 12 bruto plač z božičnico. In pri zadnji sem vključila izplačano odškodnino za neizrabljen letni dopust.

LP :roll:

Osnova za starševsko nadomestilo je pov ... arševstva.
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a meurs »

Ne upošteva se tisti del regresa od katerega se ne plačajo prispevki.

lp

Urška
lejla22
Računovodja
Računovodja

Meurs, hvala za odgovore vendar.. hmm, a ni tako da se prav tako pri regresu plača akontacija dohodnine in prispevki. Ali to mogoče vpliva v kolikor je višina regresa več kot minimalno (748,10€)?
In isto pri božičinici - se plačajo prispevki na celoten znesek božičnice. Mi smo imeli letos božičnico izplačano skupaj s plačo v decembru..

Hvala
Lejla :?
primusz
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a primusz »

Pozdravljeni
Pri nas delavki nismo vpisali zneska regresa. V osnovo ni šel zato, ker ni bil nad cca 1070,00 eur. To bi pomenilo, da bi morali pri regresu izračunati vse prispevke tako kot pri plači.

Če je bila božičnica prikazana na plačilni listi in od nje obračunani vsi prispevki tako kot od plače, potem gre v osnovo.
Tako so mi tudi razložili na csd.
To je moje mnenje, seveda pa več ljudi več ve.
lp
Slo5
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Slo5 »

Še 1x povem. V osnovo za izračuna nadomestila gredo vsi dohodki delovnega razmerja od katerega so bili plačani prispevki. 13. plača je isto kot plača, ravno tako je treba plačati vse prispevke, regres do cca 1070 bruto ne gre v osnovo za izračun, saj se do tega znaska plača samo dohodnina. Če je regres višji je od razlike treba plačati tudi prispevke in zato gre razlika v osnovo za izračun. Če meni ne zaupajte vprašajte referentko na CSDju.
primusz
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a primusz »

točno tako in točno tako je bilo tudi napisano z moje strani. Preverjeno na csd.
lp
Odgovori