Imela bi eno vprašanje, ker sem šele bolj kot ne začetnik v računovodstvu, mi še vedno primanjkuje določeno znanje, predvsem pa mi manjka izkušenj.
Knjige vodim poslovnemu partnerju, malo podjetje z enim zaposlenim (direktor), ki se ukvarja z nepremičninskimi posli. Gospodarska kriza je zelo oslabila poslovanje podjetja. Nabirali so se stroški za plačo (v tistem času je bila dodatno zaposlena še ena oseba), ostale obveznosti, obveznost za DDV, itd. Podjetje je skoraj da ne propadlo.
Z letošnjim letom se poslovanje rahlo izboljšuje, še malo pa bodo poplačane vse zapadle obveznosti (razen plač, ki se ves čas samo kopičijo), vendar se s povečanjem dela, ponovno povečuje obveznost za DDV.
Kaj naj svetujem stranki? Kako naj zniža stroške? Omenila sem ji naj se zaposli samo za 4 ure, tako bi znižala stroške plač, naj poišče delo v kakšen podjetju in dela preko pogodbe. Vsekakor stranki ni v interesu zapreti podjetje ali prijaviti stečaj.
Hvala za kakršen koli odgovor.
Slab poslovni rezultat
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Slab poslovni rezultat
Če gre za enoosebno družbo ali s.p. se ta stranka ne more zaposliti samo za 4 ure razen če se za razlikoi zaposli kje drugje. Pravzaprev bi se moral s 01.01 prijaviti kot samozaposlen in plačevati prispevke kot samozaposlen in v tem primeru si ne izplačuje plače in le ta tudi ne gre v stroške.
Za nasvet, ki ga vi želite pa se ne da kar tako povprek ampak bi bilo potrebno bolj podrobno poznati družbo.
Za nasvet, ki ga vi želite pa se ne da kar tako povprek ampak bi bilo potrebno bolj podrobno poznati družbo.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Slab poslovni rezultat
Oprimizem navdaja dejstvo, da so zapadle ovbeznosti skoraj poplačane, torej nek premik vendarle je. Vendar dejavnost, s katero se ukvarja ni ravno v razcvetu. Odvisno je od razvoja nepremičninskega trga.
Na žalosst smo mnogi odvisni ravno od razvoja gradbene dejavnosti, ki je vezana na mnoga inštalacijska dela in nenazadnje je s tem povezana tudi dejavnost vađe stranke.
Problem niso verjetno stroški, pač pa pramjhni prihodki.
Na žalosst smo mnogi odvisni ravno od razvoja gradbene dejavnosti, ki je vezana na mnoga inštalacijska dela in nenazadnje je s tem povezana tudi dejavnost vađe stranke.
Problem niso verjetno stroški, pač pa pramjhni prihodki.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko