PRENOS DENARJA IZ ENE BANKE NA DRUGO
Moderator: Mirko Zbačnik
-
marjetican
- Začetnik

PRENOS DENARJA IZ ENE BANKE NA DRUGO
Pozdravljeni,
sem s.p. in imam odprta dva računa pri različnih bankah. Ali mi lahko do odgovori na kakšen način naj knjižim prenešeni denar iz ene banke na drugo. Mogoče se poslužujem konta 9210 ter 9201. Kateri konto gre na v breme in kateri v dobro. Hvala.
Lp
sem s.p. in imam odprta dva računa pri različnih bankah. Ali mi lahko do odgovori na kakšen način naj knjižim prenešeni denar iz ene banke na drugo. Mogoče se poslužujem konta 9210 ter 9201. Kateri konto gre na v breme in kateri v dobro. Hvala.
Lp
Re: PRENOS DENARJA IZ ENE BANKE NA DRUGO
Knjižila bi 9200/ ko vzamete denar iz ene banke (odliv denarja ) in pa /9200 priliv denarja na drugo banko..
LP
LP
če gre za prenose sredstev med poslovnimi računi potem bi knjižila znotraj skupine 16 (recimo odprite si 168), saj terjate banko in ne podjetnika, če pa gre za prenose iz privatnega na poslovni račun pa se poslužujete skupine 920
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz razmišljam malce drugače.
Ko dvignee denar iz blagajne in ga nesete na banko, uporabljate konto 1109 . denar na poti. A ne gre tu nekako za podoben postope in po vsej ferjetnosti prenos opravite elektronsko.Za prenos uporabite analitiko.
Ko dvignee denar iz blagajne in ga nesete na banko, uporabljate konto 1109 . denar na poti. A ne gre tu nekako za podoben postope in po vsej ferjetnosti prenos opravite elektronsko.Za prenos uporabite analitiko.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

pozdravljeni,
mi uporabljamo v takih primerih konto 109 denar na poti.
mi uporabljamo v takih primerih konto 109 denar na poti.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Zavisi, ali denar tudi fizično dvignemo, ali gre le za elektronski prens
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
marjetican
- Začetnik

Za elektronski prenos.
Uporabite konto 109 (gor in dol)
lp
lp
se strinjam preko 109
-
orhideja78
- Računovodski vajenec

Pozdravljeni,
Jaz uporabljam kto 1109, ker gre za negotovinski prenos, kto 109 bi uporabila v primeru blagajniškega poslovanja.
Lep dan še naprej
Orhideja
Jaz uporabljam kto 1109, ker gre za negotovinski prenos, kto 109 bi uporabila v primeru blagajniškega poslovanja.
Lep dan še naprej
Orhideja