zanima me, če oddam obračun akont. doh. od dohodka iz dejavnosti že sedaj, ali moram plačati obveznost v 30 dneh ali velja rok 30.4.
plačilo akontacije doh.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
nisem angel
- Računovodski vajenec

plačilo akontacije doh.
Zdravo,
zanima me, če oddam obračun akont. doh. od dohodka iz dejavnosti že sedaj, ali moram plačati obveznost v 30 dneh ali velja rok 30.4.

Samo to vem, da nič ne vem.(Sokrat)
Re: plačilo akontacije doh.
V 30. dneh po oddaji obračuna. 
Na kakšen način se plača akontaicja?
Ali Durs pošlje položnico oz. kako to gre glede nakazila?
Rok za plačilo je 30 dni?
Še nikoli nisem imel dobička. Akontacije dohodnine nisem plačeval. Na kakšen način se plačuje akontacija?
Prosim, da mi kdo pomaga, da ne bom naredil kaj narobe?
Hvala.......
Ali Durs pošlje položnico oz. kako to gre glede nakazila?
Rok za plačilo je 30 dni?
Še nikoli nisem imel dobička. Akontacije dohodnine nisem plačeval. Na kakšen način se plačuje akontacija?
Prosim, da mi kdo pomaga, da ne bom naredil kaj narobe?
Hvala.......
Ko ste naredili davčni obračun , imate pod številko 26. obveznost za doplačilo akontacije , ki jo mrate poravnati v 30 dne od oddaje obračuna , durs vam nič ne pošlje, če ne veste sklica je najbolje da se obrnete na vašo kontrolorko na Dursu. Potem pa morate vsaki mesec plačati akontacijo od dejanosti, kot imate napisano pod številko 30 ali 31 davčnega obračuna , odvisno kako je velika, ali jo boste plačevali mesečno ali trimsečno.
Hvala za odgovor.
pozdravljeni,
sklic je enak sklicu za ostale prispevke podjetnika (ta male).
lp, koland
sklic je enak sklicu za ostale prispevke podjetnika (ta male).
lp, koland
Zdravo,
po oddanem obračunu imam doplačilo akontacije, za plačilo akontacije v letu 2011 pa višji obrok, kot preteklo leto.
Jasno mi je da razliko za lansko leto plačam v roku 30 dni. Kaj pa razliko (akontacijo plačujem mesečno) za obroka akontacije, ki je že plačana za jan, feb,2011? Plačam do 10.4. razliko obroka za jan. in feb+novi obrok za marec?
Lep pozdrav!
A
po oddanem obračunu imam doplačilo akontacije, za plačilo akontacije v letu 2011 pa višji obrok, kot preteklo leto.
Jasno mi je da razliko za lansko leto plačam v roku 30 dni. Kaj pa razliko (akontacijo plačujem mesečno) za obroka akontacije, ki je že plačana za jan, feb,2011? Plačam do 10.4. razliko obroka za jan. in feb+novi obrok za marec?
Lep pozdrav!
A
pozdravljeni,
če imate tudi letos mesečne akontacije, seštejte tri nove in odbijte dve že plačani (po lanskem obračunu) in doplačajte razliko. tako je, če ste imeli lani in letos mesečne akontacije, je pa letošnja višja.
lp, koland
če imate tudi letos mesečne akontacije, seštejte tri nove in odbijte dve že plačani (po lanskem obračunu) in doplačajte razliko. tako je, če ste imeli lani in letos mesečne akontacije, je pa letošnja višja.
lp, koland
Pozdravljeni,
jaz sem odprla s.p. letos preko e-vem in mi je izračunalo da mi znese akontacija dohodnine nekaj več kot30 eur mesečno, zdaj pa me to zanima ali moram to plačati na ta sklic 2020 oziroma jih pokličem ali to plačam na koncu leta oziroma na 3 mesece?
Hvala.
jaz sem odprla s.p. letos preko e-vem in mi je izračunalo da mi znese akontacija dohodnine nekaj več kot30 eur mesečno, zdaj pa me to zanima ali moram to plačati na ta sklic 2020 oziroma jih pokličem ali to plačam na koncu leta oziroma na 3 mesece?
Hvala.
Plačate na -2020. Akontacija se plačuje mesečno.
LP
LP
in to do 10. v mesecu? torej za avgust bi morala do 10. avgusta in sem prepozna? ali kot prispevke za mesec za nazaj ( z kar sem tudi prepozna 4 dni)?
hvala
hvala
Plačajte sedaj. Bodite točni pri plačilu prispevkov, ker vas kmalu doleti blokada zdravstvene kartice, če jih ne boste redno plačevali.
LP
LP