Pozdravljeni!
Imam naslednjo situacijo:
Podjetje A odkupi rabljeno vozilo, ga odjavi iz prometa(vendar ga ne registrira).Podj. B ga okupi(naredita komisijsko pog.)Podjetje A že ima kupca za to rabljeno vozilo, vendar ga proda preko podjetja B zato, ker mu le ta uredi financiranje (kredit ali leasing, za kupca seveda). Podjetje A iztavi račun podj. B s klavzulo DDV je obračunan po 101. čl.ZDDV-1 in po 110.čl. ZDDV-1 ni prikazan. Prav tako podj. B iztavi račun kupcu avtomobila z isto klavzulo (obdavči samo provizijo, ki si jo pri rem zaračuna).
Torej pri tem naj bi bilo podj. B komisionar, podj. A pa komitent. Vendar me moti pri tem to, da podj. B ni dejanski lastnik avtomobila.
Morda kdo ve. če je tu vse vredu. Hvala! Anina
komisijska prodaja vozil
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: komisijska prodaja vozil
ja,, tu je vse v redu.
Pozdrav!
Lauren hvala. Ali moramo( in če jo ali je obvezna) voditi posebno davčno evidenco vozil, prodanih v okviru komisijske prodaje.
l.p. Anina
Lauren hvala. Ali moramo( in če jo ali je obvezna) voditi posebno davčno evidenco vozil, prodanih v okviru komisijske prodaje.
l.p. Anina
mi ne vodimo nobene posebne davčne evidence, je pa res, da nakup/prodajo knjižimo po stroškovnih mestih.
Zdravo,
zanima me kaj predstavlja osnovo za obračun ddv-ja pri prodajalcu rabljenih vozil ( ali mora prodajalec delati prevzeme pri nabavi vozila, kjer določi maržo, ddv in prodajno vrednost? ). Ali se knjiži njegov prejet račun v celoti, tudi izdan v celoti ko potem proda vozilo oz. kot je prebrati drugod osnovo predstavlja provizija.? Prosila bi za ponazoritev knjižb prodajalčevega prejetega in izdanega računa. Ravna pa se po posebni ureditvi.
Hvala.
zanima me kaj predstavlja osnovo za obračun ddv-ja pri prodajalcu rabljenih vozil ( ali mora prodajalec delati prevzeme pri nabavi vozila, kjer določi maržo, ddv in prodajno vrednost? ). Ali se knjiži njegov prejet račun v celoti, tudi izdan v celoti ko potem proda vozilo oz. kot je prebrati drugod osnovo predstavlja provizija.? Prosila bi za ponazoritev knjižb prodajalčevega prejetega in izdanega računa. Ravna pa se po posebni ureditvi.
Hvala.