zamujeni rok za prekinitev delovnega razmerja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
čeli
Nov član
Nov član

zamujeni rok za prekinitev delovnega razmerja

Odgovor Napisal/-a čeli »

imam en velik problem in to je namreč. Danes sem odkrila da sem zamudila rok katerega sva s delojemalcem sklenila in to je bil od 1.6.2011 -1.9.2011, sedaj pa mu ne bom podaljšala ker nimam več toliko dela oz nimam potrebe po delavcu. Zanima pa me če slučajno se ga potem smatra za redno zaposlenega ali ga še vedno lahko odjavim na zdravstvu

hvala za odgovor
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Re: zamujeni rok za prekinitev delovnega razmerja

Odgovor Napisal/-a mincek »

Če je bil zaposlen za določen čas in je po preteku tega obdobja naprej delal, se smatra, da je zaposlen za nedoločen čas, tako da mu sedaj lahko odpoveste delovno razmerje npr. iz poslovnih razlogov (če se vam je zmanjšal obseg dela), vendar morate upoštevati odpovedni rok.
Mincek
čeli
Nov član
Nov član

ne s prvim septembrom je šel na bolniško in prvega septembra mu je pogodba tudi potekla. Sam sem sedaj zvedela da mora ostati še vedno v delovnem razmerju, dokler ne pride iz bolniške potem pa lahko prekinem njegovo delovno razmerje tudi če mu je potekla pogodba ga moram jaz imeti tukaj kot zaposlenega. A sem jaz to prav seznanjena ali ne.

hvala za odgovore
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

Saj ga lahko odjavite, tudi če je v bolniškem staležu. On nadaljuje bolniško potem, preko Zavoda za zaposlovanje, kjer se prijavi!
Imeli smo takšen primer in smo delavca odjavili, kljub temu, da je bil v bolniški saj mu je potekla pogodba. Le pri zdravniku je moral pravočasno javiti spremembo zaposlitve.
lp Sonja
čeli
Nov član
Nov član

hvala za odgovor obema. Ga bom šla jutri odjaviti pa bo potem vse ok
rozica97
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a rozica97 »

kar vem, imaš čas odjavit oz prijavit v 8 dneh od dneva, ko se zaposli oz odpusti delavca. zato menim, da ste v prekršku, glede na to da ga boste odjavili 28.9. oz za 8 dni nazaj, kar je 20.9. in glede na to, da mu je pogodba potekla s 1.9. je bil on dejansko v delavnem razmerju 20 dni (menim, da če si na bolniški, se ti ne prekine del.razmerje), torej izpolnjuje pogoje za avtomatsko zaposlitev za nedoločen čas, in če ga želite odpustit morate ga morate sedaj odpustit iz poslovnega razloga z upoštevanjem odpovednega roka.
:D
Odgovori