Kontiranje dokumentov
Moderator: Mirko Zbačnik
Kontiranje dokumentov
Zanima me ali kje piše, da morajo biti dokumenti za knjiženje kontirani (na njih napisani konti in vrednost knjiženja). Včasih je mogoče za en dokument samo ena vknjižba in protivknjižba, zato me zanima če je obvezno, da pišejo na tem dokumentu konti.[:)]
LP
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ne vem, če uporabljava isti program, sem pa z njim zelo zadovoljna. Ker se kontni plan ne spreminja ne vidim potrebe po spreminjanju nastavitev. Jih je pa pametno vsake toliko časa pregledati, ker se ti morda čez nekaj časa zdi da je potrebno kakšen dogodek knjižiti kam drugam. Večinoma pa so konti enaki, torej jih ni potrebno popravljati. Iz vnosa pa je jasno kam si določen dokument knjižil. Ročne temeljnice pa morajo poleg konta vsebovati tudi opis, ker si drugače čez par mesecev mrzel, ker ti ni več jasno za kaj je šlo.
katrijn
katrijn
Moja izkušnja je, da so revizorke hotele, da na vse prejete fakture pišemo tudi konte. Tako so imele hiter pregled knjiženja.
Sodobnejši programi, ki omogočajo izpis likvidacijskega lista imajo pa tako že vse predvideno (kdaj smo prejeli fa, datum fa, valuta, znesek plačila, kdo jo je odobril, pregledal, knjiženje ...)
Jana
Sodobnejši programi, ki omogočajo izpis likvidacijskega lista imajo pa tako že vse predvideno (kdaj smo prejeli fa, datum fa, valuta, znesek plačila, kdo jo je odobril, pregledal, knjiženje ...)
Jana
Katrijn,
presenečena sem, da je nekdo res zadovoljen s programom. Mi smo letos nabavili novi program, ga mastno plačali, ne deluje nam pa druga kot glavna knjiga. Obljubljali pa so nebesa: pri nas se nič ne dela ročno. Konec leta pa nimamo ne materialnega poslovanja, ne potnih stroškov, ne fakturiranja ...Vem, da na forumu ni dovoljeno delati reklame, morda pa mi vseeno lahko sporočite čigav program uporabljate.
presenečena sem, da je nekdo res zadovoljen s programom. Mi smo letos nabavili novi program, ga mastno plačali, ne deluje nam pa druga kot glavna knjiga. Obljubljali pa so nebesa: pri nas se nič ne dela ročno. Konec leta pa nimamo ne materialnega poslovanja, ne potnih stroškov, ne fakturiranja ...Vem, da na forumu ni dovoljeno delati reklame, morda pa mi vseeno lahko sporočite čigav program uporabljate.