Kontiranje dokumentov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
naike
Računovodja
Računovodja

Kontiranje dokumentov

Odgovor Napisal/-a naike »

Zanima me ali kje piše, da morajo biti dokumenti za knjiženje kontirani (na njih napisani konti in vrednost knjiženja). Včasih je mogoče za en dokument samo ena vknjižba in protivknjižba, zato me zanima če je obvezno, da pišejo na tem dokumentu konti.[:)]

LP
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a fendi »

Prvič slišim, da bi bilo to obvezno. Res pa je, da večino dokumentov opremim s konti, ampak čisto zaradi same sebe, ker se je večkrat izkazalo, da imam spomin kot rešeto in bi bila kar naprej prisiljena brskat po vknjižbah in papirjih in spet v drugo smer
junij
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a junij »

Kako pa delate ostali? Tudi kontirate? Meni se zdi to precej zamudno opravilo.
lp

:???:

jun
sergeja00
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a sergeja00 »

kako pa mislite, da mora biti knjigovodska listina kontrolirana pred knjiženejem, kakor piše v standardih?
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Ne vem zakaj bi bilo potrebno napisati konte. Jaz uporabljam računovodski program, kjer se konti obesijo na poslovne dogodke in 90% prenosov je opravljeno avtomatsko. Za ostanek pa naredim ročno temeljnico, na kateri so pač napisani konti.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Katrijn, a uporabljava isti program? Namreč žalostno pri tem je, da ko enkrat ureiš vse nastavitve, te niti ne zanima več številka konta. Na mesec v povprečju napravim le eno ali dve ročni temeljnici.
Na fakturo pa si mogoče le zabeležim različne dogodke, če je potrebno.

Mirko
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Ne vem, če uporabljava isti program, sem pa z njim zelo zadovoljna. Ker se kontni plan ne spreminja ne vidim potrebe po spreminjanju nastavitev. Jih je pa pametno vsake toliko časa pregledati, ker se ti morda čez nekaj časa zdi da je potrebno kakšen dogodek knjižiti kam drugam. Večinoma pa so konti enaki, torej jih ni potrebno popravljati. Iz vnosa pa je jasno kam si določen dokument knjižil. Ročne temeljnice pa morajo poleg konta vsebovati tudi opis, ker si drugače čez par mesecev mrzel, ker ti ni več jasno za kaj je šlo.

katrijn
Tifanny
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Tifanny »

Moja izkušnja je, da so revizorke hotele, da na vse prejete fakture pišemo tudi konte. Tako so imele hiter pregled knjiženja.
Sodobnejši programi, ki omogočajo izpis likvidacijskega lista imajo pa tako že vse predvideno (kdaj smo prejeli fa, datum fa, valuta, znesek plačila, kdo jo je odobril, pregledal, knjiženje ...)

Jana :)
slavica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a slavica »

Katrijn,
presenečena sem, da je nekdo res zadovoljen s programom. Mi smo letos nabavili novi program, ga mastno plačali, ne deluje nam pa druga kot glavna knjiga. Obljubljali pa so nebesa: pri nas se nič ne dela ročno. Konec leta pa nimamo ne materialnega poslovanja, ne potnih stroškov, ne fakturiranja ...Vem, da na forumu ni dovoljeno delati reklame, morda pa mi vseeno lahko sporočite čigav program uporabljate.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Slavice, če mi pošljete podatke ni problema.

katrijn
milojka
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a milojka »

še meni milojkad@email.si

mix
slavica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a slavica »

Katrijn, ker si bom privoščila zaslužen podaljšan vikend, vas prosim če me pokličete na tel. 031-416-584.
Pa vsem lep vikend.
Odgovori