Plačilo posebnega davka na določene prejemke
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Plačilo posebnega davka na določene prejemke
Imam primer obračuna podjemne pogobe. Na e-davke sem uvozil obrazec REK-2, kateri mi ponudi sklice dajatev, razen davka na določene prejemke.
Mogoče veste, kateri TRR oziroma sklic uporabim? Gre za s.p.
Mogoče veste, kateri TRR oziroma sklic uporabim? Gre za s.p.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: Plačilo posebnega davka na določene prejemke
posebni davek na določene prejemke je konto 207; račun 2070 (sklic 09 DŠ 2070).
lp
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Najlepša hvala; računal sem, da se bo pojavil na e-davkih kot ostali (pa sem se motil).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
- peto številko sem tudi našel, od 0 do 9, ko polje "počrni", je pravilno.slovan napisal/-a:(sklic 09 DŠ 2070).
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
A pavšala za zdravstveno zavarovanje v višini 2,54 € ni več (na e-davkih ga ni - oziroma je 4,34 € a je polje "za plačilo" prazno, v programu ga imam še...)?
Mirko
Mirko

Je, še vedno je pavšalni prispevek 4.34€ mesečno!
lp
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
v redu, torej morem pazit, da ga plačam le enkrat na mesec.
Mirko
Mirko

Mirko, to besedilo mesečno je mišljeno tako, da v primeru, če imate za konkretno osebo več pogodb, ki se izvajajo na mesec, da plačate za vse pogodbe le mesečni prispevek 4,34€. Če pa je le ena pogodba, pa se od te pogodbe plača 4,34€. Če pa bi pogodbo "raztegnili" na dva meseca - pa bi morali pravnati 2X4,34€... to je moje mnenje!.
lp
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
V tem smislu tudi sam razumem zadevo; je pa podjemna kar draga, verjetno z razlogom
- lep vikend želim!
Mirko
Mirko

Podjetje je s.p. in po podjemni pogodbi bi izplačali občasno delo. Na edavkih samo predlaga TTRje in sklice, samo za posebni davek na določene prejemke ne. Zasledila sem da je sklic 19 dš-konto. na kakšen TRR pa plačam posebni davek?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
A mogoče kdo ve, kateri je novi podračun in sklic za ta davek, na e-davkih na ne pokaže?
Mirko
Mirko

Mirko!
Posebni davek na določene prejemke (podjemna pogodba) se nakaže (0d 01.10.2011 dalje):
- ali z uporabo šifre vseh vrst davka v okviru istega prehodnega davčnega podračuna (podračun države):01100-8881000030-19-DŠplačnika-99996
- ali pa z uporabo šifre vrste davka: 01100-8881000030-19-DŠplačnika-47007
Povezava na šifrant:
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?c ... _1_10_2011
lp
Posebni davek na določene prejemke (podjemna pogodba) se nakaže (0d 01.10.2011 dalje):
- ali z uporabo šifre vseh vrst davka v okviru istega prehodnega davčnega podračuna (podračun države):01100-8881000030-19-DŠplačnika-99996
- ali pa z uporabo šifre vrste davka: 01100-8881000030-19-DŠplačnika-47007
Povezava na šifrant:
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?c ... _1_10_2011
lp