Zavarovanje - komu?
Moderator: Mirko Zbačnik
Zavarovanje - komu?
Pozdravljeni,
šofer, ki je pri nas zaposlen, si je med razkladanjem kamiona zlomil rebro. Imel je 11 dni bolniške. Zavarovanje za kamion (ki ga mi plačujemo) vključuje tudi dnevno odškodnino za poškodbe voznika. Ali mi zna kdo povedati, komu gre ta odškodnina? Šofer seveda zahteva vse za sebe. Dejstvo je da ni veliko, pa vendar, ali mu moramo res vse njemu dati?
Hvala za odgovor, Lep dan, Lana
šofer, ki je pri nas zaposlen, si je med razkladanjem kamiona zlomil rebro. Imel je 11 dni bolniške. Zavarovanje za kamion (ki ga mi plačujemo) vključuje tudi dnevno odškodnino za poškodbe voznika. Ali mi zna kdo povedati, komu gre ta odškodnina? Šofer seveda zahteva vse za sebe. Dejstvo je da ni veliko, pa vendar, ali mu moramo res vse njemu dati?
Hvala za odgovor, Lep dan, Lana
Re: Zavarovanje - komu?
Komu bi jo pa še dali?
Poglejte, kaj piše v polici, čeprav jaz mislim, da če zavarovanje plačuje podjetje, potem se lahko samo odloči, če bo dalo vozniku vso odškodnino ali le del ali pa celo nič. Saj je bilo tudi podjetje oškodovano, ker voznik ni delal.
Po moje pripada ta odškodnina podjetju, saj se je podjetje zavarovalo za primer, če šofer ne bo mogel delati (izguba prihodka). Šofer dobi 100% plačano bolniško - poškodba pri delu. Sicer pa nimam izkušenj s tem... Kaj pa piše na zavarovalni polici? Vprašajte še vašega zavarovalnega agenta.
...sicer pa kako sploh šofer ve, da vi prejmete te vrste odškodnino od zavarovalnice? Menim, da ni dolžnost podjetja, da to šoferju sploh pove, torej mu potemtakem ne bi bila dolžna tega izplačati?
...sicer pa kako sploh šofer ve, da vi prejmete te vrste odškodnino od zavarovalnice? Menim, da ni dolžnost podjetja, da to šoferju sploh pove, torej mu potemtakem ne bi bila dolžna tega izplačati?
Jaz tudi misli, da je to odškodnina za podjetje. Tako kot je že predhodnik povedal, šofer dobi 100% bolniško. Zdaj bi imel pa še odškodnino od zavarovalnice. Niste zavarovali njega osebno, pač pa podjetje. Zato menim, da je odškodnina prihodek podjetja. Me pa zanima na kakšni podlagi bi mu izplačali odškodnino?? Mu kaj takega piše v pogodbi??
Glede na svoj poklic je šofer verjetno sam zavarovan za poškodbe in poleg bolniške dobi dnevno odškodnino, ki nima veze s tem, kar dobi podjetje.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Vse kar pravijo predhodniki je res ampak, če je šofer pameten bo terjal od podjetja odškodnino, ki jo bo po vsej verjetnosti tudi dobil razen če podjetje dokaže, da je sam kriv za poškodbo.
Nima pa ta morebitna odškodnina nobene veze z vašim zavarovanjem.
Nima pa ta morebitna odškodnina nobene veze z vašim zavarovanjem.
kako je pa potem, če se zgodi prometna nesreča in se šofer poškoduje, mogoče celo umre? kdo pa takrat dobi odškodnino, šofer ali podjetje, ki je lastnik vozila in plačuje zavarovanje?
Na zavarovalni polici piše, kdo je zavarovalec (to je verjtno podjetje), ki je tudi plačnik in kdo je zavarovan.
Če je zavarovanje za kamion z voznikom, torej ni na ime vašega (poškodovanega) šoferja ampak na podjejte.
Če vaš delavec (šofer) na zavarovalni polici ni naveden kot zarovanec ali upravičenec (z imenom in priimkom), potem z vašim zavarovanjem nima prav ni in je odškodnina vaša.
Če vas bo terjal za odškodnino pa mu bo pripadla le, če ni sam kriv za nesrečo oz. če je krivec podjetje (neizpraven kamion ali druga neprimerna delovna sredstva) in višina le te ni vezana na višino odškodnine, ki jo boste oz. ste jo od zavarovalnice prejeli vi .
Če je zavarovanje za kamion z voznikom, torej ni na ime vašega (poškodovanega) šoferja ampak na podjejte.
Če vaš delavec (šofer) na zavarovalni polici ni naveden kot zarovanec ali upravičenec (z imenom in priimkom), potem z vašim zavarovanjem nima prav ni in je odškodnina vaša.
Če vas bo terjal za odškodnino pa mu bo pripadla le, če ni sam kriv za nesrečo oz. če je krivec podjetje (neizpraven kamion ali druga neprimerna delovna sredstva) in višina le te ni vezana na višino odškodnine, ki jo boste oz. ste jo od zavarovalnice prejeli vi .
Tudi v tem primeru podjetje, če zav.polica ni na šoferja.rozica97 napisal/-a:kako je pa potem, če se zgodi prometna nesreča in se šofer poškoduje, mogoče celo umre? kdo pa takrat dobi odškodnino, šofer ali podjetje, ki je lastnik vozila in plačuje zavarovanje?