Pozdravljeni!
Lepo prosim za eno pomoč in sicer. Kadar gre zaposleni na izobraževanje ali kakšno drugo službeno pot s svojim lastnim avtomobilom se mu napiše nalog za službeno potovanje in posledično obračun službenega potovanja. Ampak, naloga za službeno potovanje ne rabiš nosit zraven, ker ga nikjer ne rabiš ali ga? Ali bi ga mogel imeti v primeru nezgode, da imaš potrdilo, da si na službeni poti zaradi primera bolniške?
Kadar pa greš na izobraževanje s službenim avtomobilom pa se napiše potni nalog, kjer je vpisana relacija ter je poštempljan in podpisan s strani direktorja. Ali to zadostuje? Ali bi v tem primeru mogel imeti zraven potni nalog in nalog za službeno potovanje?
Lepo vas prosim za pomoč in hvala.
potni nalogi
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: potni nalogi
Potni nalog je potrebno napisati preden se gre na službeno pot. Direktor namreč zaposlenega napoti na pot (žig, podpis). Ob vrnitvi zaposleni zapiše km, morebitne druge stroške in ga da računovodji oziroma tistemu, ki je zadožen za obračun. Tako naj bi bilo, kdo se tega drži...
Tina hvala,
torej, če prav razumem, če greš na službeno pot s svojim lastnim avtomobilom moraš imeti nalog za službeno potovanje in ko se vrneš narediš še obračun (zakaj pa ga potrebuješ zraven na poti). Če pa greš s službenim avtomobilom pa je dovolj, da imaš podpisan potni nalog in ne rabiš še naloga za službeno potovanje. Ali je tako?
Ker me malo moti, ker za službeni avtomobil imamo originalne potne naloge iz papirnice in se izpolne samo to. Ali je to dovolj?
torej, če prav razumem, če greš na službeno pot s svojim lastnim avtomobilom moraš imeti nalog za službeno potovanje in ko se vrneš narediš še obračun (zakaj pa ga potrebuješ zraven na poti). Če pa greš s službenim avtomobilom pa je dovolj, da imaš podpisan potni nalog in ne rabiš še naloga za službeno potovanje. Ali je tako?
Ker me malo moti, ker za službeni avtomobil imamo originalne potne naloge iz papirnice in se izpolne samo to. Ali je to dovolj?
Sicer zelo star članek, ampak priporočila pa načeloma še kar veljajo ...
http://www.racunovodja.com/mdokumenti/potni.asp
http://www.racunovodja.com/mdokumenti/potni.asp
Nina, hvala za ta članek, čeprav ni najnovejši, je zelo koristen!
hm..lunaluna, po moje je potni nalog in nalog za službeno potovanje isto.
hm..lunaluna, po moje je potni nalog in nalog za službeno potovanje isto.
Hvala vam za odgovore!