saldo pčr na debetu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anitam
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

saldo pčr na debetu

Odgovor Napisal/-a anitam »

Prosim za pomoč,

če morate sestavljati medletno bilanco in imate saldo pčr na debetu- kaj storite: ali to prezrcalite na ačr ali pač zmanjšate obveznosti za ta znesek?

V kateri aop naj vpišem obveznost do uporabe stavbnega zemljišča, ki izkazuje saldo med letom na debetu? A ustrezno zmanjšam obveznosti do državnih institucij ali prezrcalim na terjatve?

Vedno sem v dilemi kadar imajo terjatve in obveznosti saldo na nasprotni strani :(

Hvala za odgovore pa lep vikend!
LP, Anita
nena m
Novinec
Novinec

Re: saldo pčr na debetu

Odgovor Napisal/-a nena m »

Pozdravljeni
Zaradi sestavljanja medletne bilance, če imam v okviru skupine 29 kreditni saldo, potem na kontu, kjer se mi pojavi debetni saldo, to kar pustim, sicer pa prenesem na ačr.

Zakaj vam Obveznost do uporabe stavbnega zemljišča med letom izkazuje debertni saldo? Ali plačate obveznost preden prejmete odločbo??
LP, nena m
tina*
Začetnik
Začetnik

Re: saldo pčr na debetu

Odgovor Napisal/-a tina* »

nena m napisal/-a:Pozdravljeni

Zakaj vam Obveznost do uporabe stavbnega zemljišča med letom izkazuje debertni saldo? Ali plačate obveznost preden prejmete odločbo??
LP, nena m
Jaz mislim da zato, ker se stavbno zemljišče plačuje po odločbi iz preteklega leta do prejema nove odločbe.

Jaz tudi knjižim to kar na zmanjšanje obveznosti za stavbno zemljišče, tako imam do prejema odločbe saldo na debetu. V medletni bilanci pa to prezrcalim v terjatve. Tretitam kot dan avans.
Odgovori