Akontacija davka iz dobička
Moderator: Mirko Zbačnik
Akontacija davka iz dobička
Pozdravljeni.
Prosim za pomoč. Na kateri sklic nakažem akontacijo davka od dobička? Na 62006 ali 40002
Hvala in lp.
Mateja
Prosim za pomoč. Na kateri sklic nakažem akontacijo davka od dobička? Na 62006 ali 40002
Hvala in lp.
Mateja
Re: Akontacija davka iz dobička
Povezava na vsebine sklica P2:
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?c ... _1_10_2011
Davek od dohodka pravnih oseb: SI56011008881000030 19 DŠ plačnika 80004 ali pa uporaba šifre vseh vrst davka 99996.
Če ste samostojni podjetnik i plačujte akontacijo davka od dohodkov iz dejavnosti (dohodnina) pa je vsebina za sklic (šifra) 40002 ali pa šifra vseh vrst davka 99996.
Za vaše navedene šifre pa si v povezavi poglejte za kakšen namen se uporabljajo.
lp
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?c ... _1_10_2011
Davek od dohodka pravnih oseb: SI56011008881000030 19 DŠ plačnika 80004 ali pa uporaba šifre vseh vrst davka 99996.
Če ste samostojni podjetnik i plačujte akontacijo davka od dohodkov iz dejavnosti (dohodnina) pa je vsebina za sklic (šifra) 40002 ali pa šifra vseh vrst davka 99996.
Za vaše navedene šifre pa si v povezavi poglejte za kakšen namen se uporabljajo.
lp
Nisem zasledila prispevka za poškodbe pri delu - na kateri podračun se le-ta vplačuje?
Mincek
Pri tej temi bi vprašala, če je prav, da se pri prejemiku plačila prispevkov za s.p. ne vpisuje več Durs......, ampk ZPIZ in naslov, ZZZS in naslov ter za prisp.ostalo: Durs, Šmartinska 55, Lj......
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Spada med prispevke za zdravstveno zavarovanje (ZZSZ) - ali 45004 ali pa vseh vrst davka 99996mincek napisal/-a:Nisem zasledila prispevka za poškodbe pri delu - na kateri podračun se le-ta vplačuje?
lp
Živjo, ker sem bolj nova v teh stvareh, povrhu pa zdaj še te novosti glede plačevanja prispevkov in akontacije, mi je uspela ena nevsakdanja napaka: na položnico sem navedla napačen sklic - zadnje številke so sicer prav, težava je davčna številka. Vem, morala bi biti moja, pa sem (bogsigavedi po kakšen ključu) navedla drugo. Smola.
Skratka, zanima me, kaj lehko naredim oziroma kako lahko to popravim. Hvala vsem.
Skratka, zanima me, kaj lehko naredim oziroma kako lahko to popravim. Hvala vsem.
Se pravi ste akontacijo plačali nekomu drugemu:) Pokličite na davčni in govorite z referentko, da bodo preknjižili znesek.
LP
LP
No, lepa reč! Bom. Hvala!
No če ste navedli kr eno številko potem ne bodo nobenemu knjižili (vse davčne številke so kompleksno sestavljene in jo je težko poljubno sestaviti ).
lp
u
lp
u