Zadnjič smo se z prijatelji pogovarjali glede izplačila plač in dodatkov. Eni so zagovarjali ločeno izplačilo za vsako kategorijo, drugi pa da se lahko plače in dodatki izplačajo skupaj z enim nalogom.
zanima me pa tole katera stvar je pravilna in kateri člen oz. zakon to zapoveduje.
Mi lahko kdo pomaga, sem preiskal kar nekaj strani in zakonov pa nisem našel člena ki bi izplačevalcu nalagal izplačilo plače in dodatkov ločeno ali pa skupaj.
Izplačevanje plače in dodatkov
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Izplačevanje plače in dodatkov
Gledam iz računovodskega stališča preglednosti knjiženja-posebej.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
z računovodskega stališča mi je čisto jasno da je bolj enostavno in pregledno da je zadeva ločena.
Že doslej je bilo potrebno, zaradi vrste posla - po novem kode namena, ločiti plačilne naloge: plača, prispevki, povračila stroškov, regres itd.Ker je bilo označevanje v skladu s predpisi, ki se nanašajo na statistiko države, so to nekateri upoštevali, drugi pač ne. Se pa je pri prenosu upošteval tekstovni del namena plačila - plača, regres itd. (to kar ste napisali pod namen nakazila..)
Po novem pa se tekstovnega dela ne prenaša več, temveč je vsebina plačila razvidna zgolj iz kode namena, ki je še posebej pomembna pri tistih nakazilih, ki so v celoti ali delno izvzeta iz izvršbe (zakon o izvršbi.....).
lp
Po novem pa se tekstovnega dela ne prenaša več, temveč je vsebina plačila razvidna zgolj iz kode namena, ki je še posebej pomembna pri tistih nakazilih, ki so v celoti ali delno izvzeta iz izvršbe (zakon o izvršbi.....).
lp
Ja samo še vedno ni zakonske podlage, ki ti bi urejala, kot trdijo nekateri. Je pa res in pravilno da se zaradi statistike uporablja ločeno izplačevanje.
banka vam bo pri morebitnem najemu kredita komplicirala, če ne boste imeli ločeno nakazane plače in povračil iz naslova dela.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)