Pozdravljeni,
Odprt imam polni s.p. (nisem zavezanec za DDV) in opravljam storitvene dejavnosti. Mesečno izdam okoli 4 račune in napišem nekaj potnih nalogov. Ali je nujno imeti računovodjo sproti? Namreč trenutno vse račune/papirje, ki jih imam "dajem na kup". Na koncu leta ko bo potrebno oddati dokumente na ajpes bom pa poiskal nekoga, ki mi bo to poknjižil. Ali je to narobe? Če ja, kakšne so sankcije/kazni? "Best case" in "worst case" scenarij? Redno plačujem prispevke in vsak mesec oddam dokument na e-davkih, to je pa to.
Lep pozdrav
Poslovanje brez sprotnega računovodstva
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Poslovanje brez sprotnega računovodstva
načeloma nič ni narobe če je to tako. če pa bi podjetnik osebno vprašal mene kaj o tem menim, pa bi mu rekla, naj vseeno sklene pogodbo o računovodenju (cena za tak obseg dela ni velika), prevečkrat sem namreč vidla podjetnike, ki so se "tako na simpl" zaj..... scenarij pa si trenutno pišete sami.
...če ne pride na vrata inšpektor in zateži glede sprotnega knjiženja oz. vsaj enkrat mesečno. lplauren napisal/-a:načeloma nič ni narobe če je to tako. .
Nekoga moraš imeti, da ti vsaj svetuje glede osnovnih zadev, ker drugače malo tavaš v temi....npr.presežeš kakšen pomemben prag glede prometa ipd.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Vem da moram paziti na prag 25.000 EUR za zavezanca za DDV. Ko bom tam, bom pa zagotovo imel računovodstvo. Je še kakšen prag?
Načeloma sploh ne tavam v temi. Točno vem koliko imam prihodkov in stroškov, to je pa načeloma vse kar rabim
+ izdani računi
- prispevki
- prejeti računi
- potni nalogi
- štipendija
- prevoz na delo in malica
Če bi mi to računovodja vse poknjižil, ne bi mogel nič "nastavljat" (predvsem pri potnih nalogah in štipendiji), tako da bom ravno znotraj splošne davčne olajšave pri dohodnini.
Načeloma sploh ne tavam v temi. Točno vem koliko imam prihodkov in stroškov, to je pa načeloma vse kar rabim
+ izdani računi
- prispevki
- prejeti računi
- potni nalogi
- štipendija
- prevoz na delo in malica
Če bi mi to računovodja vse poknjižil, ne bi mogel nič "nastavljat" (predvsem pri potnih nalogah in štipendiji), tako da bom ravno znotraj splošne davčne olajšave pri dohodnini.
mogoče pa res stvari jemljete preveč zlahka....Imperator napisal/-a: Če bi mi to računovodja vse poknjižil, ne bi mogel nič "nastavljat" (predvsem pri potnih nalogah in štipendiji), tako da bom ravno znotraj splošne davčne olajšave pri dohodnini.
če že ''frizirate'' dobiček, ste pozabili na razrede glede prispevkov, glede na to, da imate polni s.p.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če nimate nobenih posebnih sprotnih vprašanj, potem nikogar ne rabite. Samo da ne bo oseba, ki ji boste na koncu leta prinesli dokumente v zadregi, ker mogoče kaj za nazaj ni bilo pravilno narejeno oz.pozabljeno,spregledano...
Drugače pa vsak zase ve kako in kaj, sodelovanje se velikokrat pojavi samodejno, ker imajo ljudje preveč dela s svojo dejavnostjo in se ne morejo ukvarjati še s spremembami na računovodskem področju.
Drugače pa vsak zase ve kako in kaj, sodelovanje se velikokrat pojavi samodejno, ker imajo ljudje preveč dela s svojo dejavnostjo in se ne morejo ukvarjati še s spremembami na računovodskem področju.
Lepo vas pozdravljam.
Se strinjam, če imate vse pojme "razčiščene" (stroški, odlivi, prihodki...) potem ne bi smel biti problem, vendar da ne bo ob koncu presenečenj, da avto ni strošek.... v celotnem znesku v letu nabave