Zdravo,
kot fizična oseba opravljam za d.o.o. preko podjemne pogodbe računovodske storitve.
Zanima me kateri dohodek pride v poštev pri oddaji obrazca REK 2, 1501 ali 1502?
Če pride v poštev dohodek 1501 ali mora podjetje poleg dohodnine in prispevka za PIZ in ZZ nakazati še poseben davek na določene prejemke?
Na kateri račun in sklic?
hvala in lp
Jani
Podjemna pogodba
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Podjemna pogodba
ste se dobro pozanimali, če je podjemna pogodba res tista, preko katere lahko opravljate rčn storitve?
Zelo je pomembno v vašem primeru kakšen status imate.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Pozdravljeni,
nimam nobenega statusa, kot računovodja, ki delo opravljam že več let, znancu pomagam urejati finance.
lp
Jani
nimam nobenega statusa, kot računovodja, ki delo opravljam že več let, znancu pomagam urejati finance.
lp
Jani
Pozdravljen,
za podjemno pogodbo je vrsta dohodka 1501, vrsta dohodka na iReku 1230, št. TTR pa je od 1.10.2011 dalje 01100-8881000030 19 DŠ-47007.
LP
za podjemno pogodbo je vrsta dohodka 1501, vrsta dohodka na iReku 1230, št. TTR pa je od 1.10.2011 dalje 01100-8881000030 19 DŠ-47007.
LP
Hvala vsem za odgovore,
lp
jani
lp
jani
Zdravo,
bom kar tule nadaljevala temo, ki jo je začel kolesar..
Kolesar pravi, da nima nobenega statusa in da bi opravljal delo preko podjemne pogodbe.. Mene pa zanima, kakšen je postopek v primeru, da je oseba redno zaposlena, v DR ter da ima sklenjeno podjemno pogodbo za popoldanski čas v nekem čistilnem servisu?
Kakšne so obveznosti delodajalca in te fizične zaposlene osebe? Je potrebno tudi kakšne posebne dajatve plačevat?
Najlepša hvala za odgovore
Lejla
bom kar tule nadaljevala temo, ki jo je začel kolesar..
Kolesar pravi, da nima nobenega statusa in da bi opravljal delo preko podjemne pogodbe.. Mene pa zanima, kakšen je postopek v primeru, da je oseba redno zaposlena, v DR ter da ima sklenjeno podjemno pogodbo za popoldanski čas v nekem čistilnem servisu?
Kakšne so obveznosti delodajalca in te fizične zaposlene osebe? Je potrebno tudi kakšne posebne dajatve plačevat?
Najlepša hvala za odgovore
Lejla