Pozdravljeni,
zanima me, kako je pri izračunu znižanega plačila vrtca, ko gre za s.p.. In sicer me zanima, kaj vse vzamejo kot dohodek. Eno je dohodek iz dejavnosti, potem so tukaj še prispevki za socialno varnost; kako se ti računajo, ali se vzame znesek vplačanih prispevkov ali kaj drugega, ker iz dursa naj bi dali podatek o zavarovalni osnovi za vsak mesec in potem tega ogromno nanese skupaj.
Hvala za odgovor.
vrtec in s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: vrtec in s.p.
Ja prispevki se tudi upoštevajo... v bistvu zavarovalna osnova.
To pomeni, da se upošteva bruto plača. Verjetno to ni pošteno.meurs napisal/-a:Ja prispevki se tudi upoštevajo... v bistvu zavarovalna osnova.
Pri vseh se upošteva bruto...tudi pri zaposlenih....ne samo pri s.p.
Pri otroškem dodatku na vlogi za CSD je isto. Vedno bruto.
Pri otroškem dodatku na vlogi za CSD je isto. Vedno bruto.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
To je že res, da se vzame bruto plača. Ampak pri s.p. se vzame dohodek od premoženja, kar je v bistvu neto plača + bruto zavarovalna osnova. Kar je čisto nelogično. Kot bi meni v službi vzeli neto plačo + bruto plačo od katere se računajo prispevki. Se pravi dve plači. Kar je pri s.p. še hujše, da oni te bruto plače sploh ne vidijo, ampak samo na osnovi le te plačajo prispevke.
Sampod ima prav.
Da bi bilo primerljivo z zaposlenimi, bi bilo treba prišteti dobičku samo prispevke - in to samo tiste delojemalčeve (iz bruto)!!. Čista svinjarija pa je, da je (menda minister za šolstvo oz. njegovi) v pravilniku ukazal prišteti kar prispevno osnovo.
Čudi me (jaz nisem sp), da spji nič ne pritisnejo preko svoje obrtne zbornice.
Le zakaj jo plačujete?
Da vam - kot na primeru Nove Gorice - delajo nelojalno konkurenco z dampinškimi cenami za vodenje knjig??
Da bi bilo primerljivo z zaposlenimi, bi bilo treba prišteti dobičku samo prispevke - in to samo tiste delojemalčeve (iz bruto)!!. Čista svinjarija pa je, da je (menda minister za šolstvo oz. njegovi) v pravilniku ukazal prišteti kar prispevno osnovo.
Le zakaj jo plačujete?
Da vam - kot na primeru Nove Gorice - delajo nelojalno konkurenco z dampinškimi cenami za vodenje knjig??
In naslednje leto se popolnoma isto piše družbenikom zastopnikom (zav.osn, 040), mar ne?orljek napisal/-a:Sampod ima prav.
Le zakaj jo plačujete?