Živijo!
Sem normiranka. Glede evidence osnovnih sredstev imam nekaj vprašanj:
- Ali spadajo v evid.osn.sred. tudi logotip, spletna stran in lektoriranje le te?
- Izdelujem modne dodatke, zato uporabljam veliko materiala. Če npr kupim škatlo s 50 perlicami, ki jih bom uporabila na najmanj treh izdelkih, kdaj nastopi odtujitev oz izločitev perlic?
- Smo narmiranci dolžni opraviti popise?
- Moram v evidenco zabeležiti tudi moje izdelke?
Hvala za pomoč!
Lp
Evidenca osnovnih sredstev - normiranci
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Evidenca osnovnih sredstev - normiranci
[quote="Keri"]
- Ali spadajo v evid.osn.sred. tudi logotip, spletna stran in lektoriranje le te?
Čeprav govori pravilnik... le o osnovnih sredstvih, menim, da je potrebno voditi evidence samo za opredmetena OS ( neopredmetena dolgoročna sredstva, kamor bi utegnilo spadati navedeno, zakonsko nikjer niso opredeljena kot osnovna sredstva).
- Izdelujem modne dodatke, zato uporabljam veliko materiala. Če npr kupim škatlo s 50 perlicami, ki jih bom uporabila na najmanj treh izdelkih, kdaj nastopi odtujitev oz izločitev perlic?
Material ne spada v OS in ni treba voditi evidenc.
(Mimogrede: veliko materiala?? Ste preračunali, če se vam sploh splača biti normiranka?
- Smo narmiranci dolžni opraviti popise? Ne
- Moram v evidenco zabeležiti tudi moje izdelke? Ne, niso OS.
Čeprav govori pravilnik... le o osnovnih sredstvih, menim, da je potrebno voditi evidence samo za opredmetena OS ( neopredmetena dolgoročna sredstva, kamor bi utegnilo spadati navedeno, zakonsko nikjer niso opredeljena kot osnovna sredstva).
Material ne spada v OS in ni treba voditi evidenc.
(Mimogrede: veliko materiala?? Ste preračunali, če se vam sploh splača biti normiranka?
- Smo narmiranci dolžni opraviti popise? Ne
- Moram v evidenco zabeležiti tudi moje izdelke? Ne, niso OS.