PLAČILA PODIZVAJALCM

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
žaklina
Računovodja
Računovodja

PLAČILA PODIZVAJALCM

Odgovor Napisal/-a žaklina »

Smo gradbeno podjetje in smo v eni zadevi nastopali kot podizvajalec. Račun smo sicer izstavili glavnemu podizvajalcu, plailo pa smo dobili od njegovega naročnika dirktno na naš TRR za naše storitve.
Sedaj me pa zanima, kako to poknjižim??
A je dovolj da račun samo zaprem ali pa je potrebna kakšna asignacija oz. preknjižba??
Račun je bil npr. izstavljen NOVAK d.o.o. plačnik pa je JANEZ d.o.o., zaprem račun od NOVAK D.O.O. in pribeležim, da smo nastopali kot podizvajalci???

Prosim, za pomoč!!

lp
skorpjon
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: PLAČILA PODIZVAJALCM

Odgovor Napisal/-a skorpjon »

Če nimate posebej napisanega dogovora plačila v pogodbi ali naročilnici, potem mora biti asignacija. Sem pristaš tega, da mora obstajati dokument za plačilo.

lp
žaklina
Računovodja
Računovodja

V pogodbi o izvedki del je v enem izmed členov napisano tudi kako in kdo je plačnik! Ali je to dovolj??
skorpjon
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a skorpjon »

Mislim, da je dovolj. priložite pogodbo k plačilu.

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Podobno je asignaciji, a ni?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
žaklina
Računovodja
Računovodja

Podobno je asignaciji ja, samo ni asignacijske pogodbe.
Preko javnih naročil je naš naročnik prevzel delo, mi pa smo podizvajalci, tako smo račun izstavili našemu naročniku, plačnik pa je občina, komunala,...
A je dovolj, da plačilo samo zaprem ali bi morala npr. narediti preknjižbo računa iz naročnika na plačnika???
Imam pa samo pogodbo med naročnikom, nami ( podizvajalcem ) in plačnikom!! Je to dovolj, da račun samo zaprem, priloga pa je pogodba??
V IKSU-10/11 ( str.22 ) sem zasledila, da podizvajalec zapre terjatev do izvajalca na podlagi naročnikovega plačila!
a je potem ok če zaprem naročnika 110/120??

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Mislim da zadotuje tudi pogodba, ki jo že imate, nova asignacijska pogodba ni potrebna.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
žaklina
Računovodja
Računovodja

Hvala za odgovore!
Potem bom kar normalno zapirala račune, ko pa bo kakšen nebodigatreba davčni pregled, pa bom zraven priložila še pogodbo. :D

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Mislim, da je navedba v pogodbi dovolj, da se upaviči priliv gčavnega izvajalca namesto podizvajalca.
Mirko Slika
Odgovori