Kako do izplačila? Zaposlitev, s.p., nagrada,...?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Webzy
Nov član
Nov član

Kako do izplačila? Zaposlitev, s.p., nagrada,...?

Odgovor Napisal/-a Webzy »

V družinskem podjetju (s.p.) imam cca 6.000€ in me zanima, na kakšen način si jih je najbolj "pametno" izplačati oziroma če bi v prihodnje dobival po cca 1.000 dohodka? Zaposlitev (izgubiti 50% ali celo več mi ne odgovarja, tako da razen če se lahko nekako uveljavlja stroške - prevoza na delo, imam cca 100km v eno smer?), avtorska pogodba (za dizajn in izdelavo spletnih aplikacij), kot osebni dvig v s.p.-ju, nagrada,...?
lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: Kako do izplačila? Zaposlitev, s.p., nagrada,...?

Odgovor Napisal/-a lauren »

6000eur česa, gotovine, dobička?
Webzy
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Webzy »

Prihodkov (brez upoštevanega DDV). Seveda je bilo na firmi izdanih računov več, a kar se mojega "dela" tiče je cca 6.000€ (podjetje ni moje).
novi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a novi »

najbolj "pametno" izplačati
? Cesarju kar je cesarjevega, pa mirno spanje... aja, verjetno po novem ni "in", če delaš po črki zakona, ali kaj?
(izgubiti 50% ali celo več mi ne odgovarja

1. Ne izgubiš 50 % (če, potem prosim za pojasnilo, kako)
2. Če ne bi nekteri že "izgubljali", ko ustvarjajo dohodke, kdo bi potem pokrival stroške vašega(?) šolanja, od kod bi bil denar za zdravstvene storitve nezaposlenih (otrok, mladine, brezposelnih...), otroških dodatkov, študentskih bonov, tašnih in drugačnih subvencij in še mnogo česa, kar tako radi vsi od države vzamemo....

Bodi dovolj pridige (me pač takšna razmišljanja predvsem pa dejanja resnično jezijo :sjezen: )...
Zakaj pa se nočete zaposliti? Prevoz na delo, nadomestilo za prehrano, potni stroški... vse to lahko neobdavčeno prejemate, če ste zaposleni. Sicer pa vas pri vsakem izplačilo dočaka "neka izguba". Kaj pa status študenta? vse izkoriščeno? :twisted:
Lahko pa ustanovite svoje podjetje in boste od države prejeli zanjo še subvencijo - To pa je kul, ne?
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Nekaj izračunov možnih pogodb najdete tule:

http://www.racunovodja.com/izracuni/
Odgovori