AJPES POBOT

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MAR73
Začetnik
Začetnik

AJPES POBOT

Odgovor Napisal/-a MAR73 »

Jutri je Ajpes pobot.
Ali imate prakso, da račune, ki so zapadli na dan obveznega pobota(torej 21.10.) tudi vnesete v pobot, ali ne? To sem zmeraj v dilemi.

Drugače pa..., komaj čakam, da bo tale pobot mimo. Zmeraj en teden pred pobotom prav noben :twisted: nič ne plačuje. Le zakaj bi :sjezen:
L.p.
bojča
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Re: AJPES POBOT

Odgovor Napisal/-a bojča »

Jaz sem prvič spraševala na AJPES (ko je začel veljati 1 obvezni pobot) katere račune vključimo - torej do katere valute.
So mi rekli, da račune, ki imajo valuto na dan ko prijavljaš v pobot ne zavzameš zraven.
Njihova razlaga: ker pobot se zaključuje ob 13 uri in ti še lahko po tej uri katerega plačaš in to gre potem v naslednji pobot.
Jaz jih sedaj ne zajemam v pobot. Za to pobot bom zajela smo neplačane račune, ki imajo valuto 20.10.2011.
primusz
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a primusz »

Pozdravljeni
točno tako kot je napisala predhodnica. Vedno prištejte 1 dan k datumu obveznega pobota.
Takšni računi z valuto na dan pobota gredo v naslednji pobot.
Preverjeno
Lp
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

V pobot prijavljamo obveznosti, ki so v zamudi s poravnavo. V zamudi pa so naslednji dan po njihovi zapadlosti. Če torej obveznost zapade na dan, ko je obvezni pobot, je ta obveznost v zamudi šele naslednji dan.

lp
Odgovori