Avtorska pogodba (potek)

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Webzy
Nov član
Nov član

Avtorska pogodba (potek)

Odgovor Napisal/-a Webzy »

Za podjetje moram izdelati celostno grafično podobo in kasneje tudi spletno stran. Zanima me, če to lahko delam preko avtorske pogodbe (vsaj za grafično storitev mislim, da lahko, kaj pa spletna stran)? Zanima pa me kako sploh delati preko avtorske pogodbe, kje jo dobim, kam se nakazuje denar, davek, moram izdati račun (kakšen),...?

Ker je plan, da bi sodeloval tudi naprej me zanima, če dobim neto npr. 5.000€ kako je z davkom? Je moj izračun pravi: Če želim od podjetja dobiti NETO npr. 6.000€ mora podjetje dejansko nakazati 7350€ (25% pri čemer se upošteva 10% nominiranih stroškov, torej skupaj davka 1.350€). OK, na banki imam 6.000€, kaj pa konec leta ob dohodninski napovedi? Ker ne presegam cca 7.600€ sem v lestvici 16% dohodnine, to pomeni, da dobim 9% vrnjeno? Torej od plačanih 1.350€ dobim 121€ nazaj? Jaz sem nekako takole razumel obdavčitev, čeprav mi nekateri pravijo da ni prav, da ne da dobim nazaj ampak moram še doplačati, da konec leta je še ena obdavčitev in da moram še dodatno plačati davek... SIcer pa nisem nikjer drugje zaposlen, nisem vzdrževan član,...
Odgovori