Prispevki - po novem
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Prispevki - po novem
Žal ga nam ni , denar je šel iz TRR . Bodo mogoče še sprovedli?
Kaj pa kode namena pri s.p.? Katere kode uporabite?
- Za vse prispevke; prispevek za pokolninsko in invalidsko zavarovanje, prispevek za primer bolezni in poškodbe in starševsko varstvo - LBRI?
- Izplačilo najemnine: RENT?
-Davčni odtegljaj pri plačilu najemnine: WHLD?
- Akontacija davka iz dohodkov iz dejavnosti: TAXS?
- Za vse prispevke; prispevek za pokolninsko in invalidsko zavarovanje, prispevek za primer bolezni in poškodbe in starševsko varstvo - LBRI?
- Izplačilo najemnine: RENT?
-Davčni odtegljaj pri plačilu najemnine: WHLD?
- Akontacija davka iz dohodkov iz dejavnosti: TAXS?
Ta koda namena se uporablja pri davčnem odtegljaju v skladu zakonom DDPO (od dohodkov nerezidentom). Akontacija dohodnine od dohodkov iz dajanja premoženja v najem - TAXS (plačilo davkov).juta napisal/-a:-Davčni odtegljaj pri plačilu najemnine: WHLD?
lp
Še vedno ne vem kaj napišete pri referenci plačnika saj meni ko izpolnim UPN napiše, nepravilno podan model reference plačnika.
Lp Darija
Lp Darija
Jaz pa sem danes to, glede 3 ali 4 plačilnih nalogov preverjal pri DURS in dobil 2 različna odgovora:
- na enem uradu (Brežice) so mi dejali, da se nakazuje na TReH
- na drugem uradu (Lj) pa so rekli, da je pravilno, da se nakazuje na 4 in torej sklici, kot sem jih navedel v enem prejšnjih prispevkov.
Ajaj... zakaj vedno takšna zmešnjava, ko se uvajajo novosti - to je pa res tako elementarna zadeva... Še kakšno mnenje?
- na enem uradu (Brežice) so mi dejali, da se nakazuje na TReH
- na drugem uradu (Lj) pa so rekli, da je pravilno, da se nakazuje na 4 in torej sklici, kot sem jih navedel v enem prejšnjih prispevkov.
Ajaj... zakaj vedno takšna zmešnjava, ko se uvajajo novosti - to je pa res tako elementarna zadeva... Še kakšno mnenje?
še vedno nisem dobila odgovor in me zanima kaj vi napišete za model reference plačnika in ne prejemnika, kajti meni napiše nepravilno podan model reference plačnika in ne vem kaj moram tu napisati,da se lahko UPN sprovede.
Lp Darija
Lp Darija
Povezava na navodilo za izpolnjevanje obrazca UPN (NLB) - sicer pa so pri vseh bankah podobni. Lahko pa si ogledate navodilo tudi na spletni strani Združenja bank Slovenije:_darija napisal/-a:Še vedno ne vem kaj napišete pri referenci plačnika saj meni ko izpolnim UPN napiše, nepravilno podan model reference plačnika.
http://www.nlb.si/navodila-upn
Iz navodil boste ugotovili, da podatek o referenci plačnika ni obvezen. Kolikor pa ga uporabljate za notranje/interne potrebe, pa je referenca sestavljena podobno kot je pri referenci prejemnika z uporabo modelov 0d 00 do 99. Uporabite model 99 (referenca: SI99 in naprej prazno, ker podatka pod P1 in P2 ne potrebujete).
Upam, da boste v priloženih navodilih našli tisto, kar iščete.
lp
Če uporabljate šifre P2 za posamezno vrsto davka, potem so štirje nalogi. Ker pa prispevek za starševsko varsto in prispevek za zaposlovanje "pripadata" proračuna države, se lahko prispevka združita in se uporabi referenca-šifra vseh vrst davkov: 99996. Na ta način so potem trije nalogi.K-zeko napisal/-a:Jaz pa sem danes to, glede 3 ali 4 plačilnih nalogov preverjal pri DURS in dobil 2 različna odgovora:- na enem uradu (Brežice) so mi dejali, da se nakazuje na TReH- na drugem uradu (Lj) pa so rekli, da je pravilno, da se nakazuje na 4 in torej sklici, kot sem jih navedel v enem prejšnjih prispevkov.
Kar pa se nazivov računov tiče, pa je odvisno preko katere banke imate plačilni promet. Običajno se že z vnosom številke TRR-ja izpiše tudi naziv računa. Nekje sem zasledila, da je pri PDP proračun države naveden naziv oziroma naslov Gregorčičeva ulica 20, Ljubljana - to je naslov MF in DURS.
lp
-
kompotelka
- Računovodja

Ali to pomeni, da bo ne glede na vnos prejemnika in naslova denar prišel v prave roke, če navedemo previlen TRR, pravilen model in pravilen sklic?
V Dursovih navodilih za prehod na nov način plačevanja so bili samo ti trije podatki, prejemnik in naslov pa sta "okraska"
V Dursovih navodilih za prehod na nov način plačevanja so bili samo ti trije podatki, prejemnik in naslov pa sta "okraska"
Kolikor ne boste navedli naziv prejemnika in naslova vam tudi plačilnega naloga ne bo "spustilo" naprej. Če pa mislite ali boste napisali PDP proračun države, Gregorčičeva 20, Ljubljana ali pa PDP proračun države, davčna uprava RS, Ljubljana, Šmartinska 55...sem mnenja, da je to manj pomemben podatek in bo plačilo izvedeno na pravilni račun.
lp
lp
-
Optimistka
- Računovodja

...po nesreči (vnaprej pripravljeni nalogi v spletni banki) sem pavšalne prispevke za september plačala prve dni oktobra na stara dva računa in mi plačila ni zavrnilo...
Mogoče kdo ve, kako se bo reševalo take "napake" in če se šteje, da so bili prispevki plačani? Ja, sem klicala svojo referentko in mi ni znala svetovati, rekla je le, naj shranim potrdila o plačilu.
Ima še kdo tako situacijo?
Hvala,
lp
Mogoče kdo ve, kako se bo reševalo take "napake" in če se šteje, da so bili prispevki plačani? Ja, sem klicala svojo referentko in mi ni znala svetovati, rekla je le, naj shranim potrdila o plačilu.
Ima še kdo tako situacijo?
Hvala,
lp
Mi smo pisno na Durs poslali dopis, kdaj je bilo plačano, znesek, na kateri TRR in prosili za preknjižbo plačil.
lp
lp