Pozdravljeni,
mene pa zanima,sem zastopnik in 100% lastnik d.o.o. in grem v porodniško,pa me zanima kaj narediti za mojo zamenjavo:
1.Ali narediti potrdilo za zastopanje za določen čas?
2.Ali narediti pogodbo o poslovodenju za določen čas?
3.Ali sta lahko dve osebi,ki opravljata to začasno funkcijo in ali sta lahko zaposleni za polovični delovni čas?
Če kdo pozna odgovore naj mi jih posreduje prosim
Hvala
PORODNIŠKA D.O.O.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: PORODNIŠKA D.O.O.
Tudi če si na porodniški si še vedno lahko direktor .
Torej
1. Ni nujno
2. Ni nujno, lahko pa
3. Lahko. Najbolje je, da jih imenuješ za prokuriste z določenimi pooblastili. Sploh ni nujno, da so osebe zaposlene.
Torej
1. Ni nujno
2. Ni nujno, lahko pa
3. Lahko. Najbolje je, da jih imenuješ za prokuriste z določenimi pooblastili. Sploh ni nujno, da so osebe zaposlene.
kako to mislite da jih ni nujno zaposliti,kako pa jih plačaš,po pogodbi?
to me zanima za restavracijo
Če ju imenujete kot prokuriste potem imata lahko pogodbo o poslovodenju. Ni nujno, da je redna zaposlitev.
Sicer če greste na porodniško ne pomeni, da ne morete biti direktor. Vi ste v firmi še vedno zaposleni. Za sprotno vodenje restavracije ( če prav razumem ) lahko pooblastite nekoga od že zaposlenih. Odgovorna oseba in podpisnik pa ste še vedno lahko vi ne glede na to, da ste na porodniški.
Sicer če greste na porodniško ne pomeni, da ne morete biti direktor. Vi ste v firmi še vedno zaposleni. Za sprotno vodenje restavracije ( če prav razumem ) lahko pooblastite nekoga od že zaposlenih. Odgovorna oseba in podpisnik pa ste še vedno lahko vi ne glede na to, da ste na porodniški.
Hvala za odgovore
Samo še nekaj me zanima,ali mora biti za to vpis v sodni ali poslovni register in ali mora biti pogodba overjena pri notarju?
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore
Če imenujete prokutista ali novega ( dodatnega ) direktorja potem DA.
Če pa za tekoče posle oz. vodenje restavracije pooblastite zaposlenega ( nabava, urniki delavcev, vodnje, pologi denarja,... .. ) vi pa še vedno ostanete direktor in podpisnik pa se podpiše samo pogodba z zaposlenim kjer pač definirate pristojnosti in odgovornosti ter seveda plačilo in bonitete.
Če pa za tekoče posle oz. vodenje restavracije pooblastite zaposlenega ( nabava, urniki delavcev, vodnje, pologi denarja,... .. ) vi pa še vedno ostanete direktor in podpisnik pa se podpiše samo pogodba z zaposlenim kjer pač definirate pristojnosti in odgovornosti ter seveda plačilo in bonitete.