Pozdravljeni!
Prosila bi vas za pomoč glede razlike do minimalne plače. Delavec, ki prejema minimalno plačo je bil cel mesec na bolniški, sedaj mi pri obračunu OD izračuna razliko do minimalne plače v znesku 300 EUR.
Zanima me ali moram celi znesek razlike prikazati kot obračunano in tako znaša bruto znesek plače 448,10 EUR bruto + 300 EUR razlika do minimalne od katere se obračunajo samo prispevki ali moram izplačati 80% od 748,10 EUR to je 598,48 EUR bruto (448,10 bruto + 150,38 EUR izplačane razlike do minimalne plače) + 149,62 EUR razlike do minimalne plače od katere se obračunajo samo prispevki?
Prosim za vašo pomoč, kajti v neto izplačilu je kar razlika.
Lp
RAZLIKA DO MINIMALNE PLAČE
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: RAZLIKA DO MINIMALNE PLAČE
80% od 748,10, od razlike pa prispevke
lp
u
lp
u
Re: RAZLIKA DO MINIMALNE PLAČE
Pozdravljeni!
Kako pa narediti v primeru, če je npr. 8 delovnih dni prisoten 13 dni pa na bolniški, kako pa v tem primeru izračunaš prav? Ali moraš vse ure delit in znesek razdelit na prisotnost in bolniško in isto izračunat razliko. Saj do sedaj sem npr. če je imel 5 dni bolniške sem teh 40 ur dala razliko do minimalne v celoti samo kot obračunano, nisem je delila na izplačano in obračunano. Ali je to prav?
Hvala za pomoč in lep pozdrav.
Kako pa narediti v primeru, če je npr. 8 delovnih dni prisoten 13 dni pa na bolniški, kako pa v tem primeru izračunaš prav? Ali moraš vse ure delit in znesek razdelit na prisotnost in bolniško in isto izračunat razliko. Saj do sedaj sem npr. če je imel 5 dni bolniške sem teh 40 ur dala razliko do minimalne v celoti samo kot obračunano, nisem je delila na izplačano in obračunano. Ali je to prav?
Hvala za pomoč in lep pozdrav.